SPRING Academy

SPRING: Staging Climate

Specials & festivals
Staging Climate

How to stage ‘the outside’ inside?

De Long Table Talks is een nieuw format binnen SPRING festival, gebaseerd op de methode van het Amerikaanse theatercollectief Split Britches. Het is een gespreksvorm die iedereen uitnodigt deel te nemen aan het gesprek, op gelijkwaardige manier met experts en kunstenaars. “De Long Table is a dinner party structured by etiquette, where conversation is the only course.” Je bent ook welkom om alleen te luisteren. 

De klimaatcrisis en haar vele consequenties zijn zichtbaar. Natuurrampen vinden plaats, oogsten mislukken, biodiversiteit vermindert en mensen moeten vluchten. De globale crisis verbindt disciplines, iedereen draagt bij waar die kan. Wat het theater kan doen is het bieden van een podium. Maar hoe ensceneer je zo’n complexe structuur als ecologie in het theater? Welke rol kan klimaat spelen op het podium? Wat wil je aan je publiek tonen, waar zoom je op in? In deze Long Table Talk bevragen we samen het ensceneren van het klimaat. SPRING maker Nahuel Cano van de voorstelling Ways to listen to a river is te gast bij dit collectieve gesprek. Je kan dit gesprek bijwonen na afloop van de voorstelling All Watched over by Machines of Loving Grace die mogelijk als inspiratie dient voor dit gesprek.  

Naast ‘Speculative Storytelling’ organiseren we ook een Long Table Talk over ‘Speculative Storytelling.’ Of bezoek een van onze verdiepende Topic Talks over ‘War on Stage’ of ‘Ownership & (De)colonial Practices.’ 

De voertaal van de Topic Talks en Long Table Talks is Engels. 

Ook interessant voor jou

Terug knop Vooruit knop