Duda Paiva Company

Lente-Uitjes: Roodkapje in Amazonia 6+

Jeugd
Paulina Matusia
Roodkapje in Amazonia 6+

Met het Europese sprookje Roodkapje in zijn ene hand en Braziliaanse volksverhalen in zijn andere, maakt Duda Paiva een nieuwe voorstelling over de wijsheid en magie van inheemse volken, over hun relatie tussen mens en natuur, de waarde van onze aarde en de oerkracht van samenwerken. Roodkapje in Amazonia is een fantasierijke ervaring met betoverende beelden en Braziliaanse folklore.

Yara en Barnabe worden door hun grootmoeder het bos ingestuurd om wat eten naar een vriend te brengen. Als er noodweer uitbreekt, raken de kinderen van elkaar gescheiden. Barnabe verdwaalt in het bos. ‘s Nachts komen wezens tot leven, die zich overdag niet laten zien. Door hen te volgen, leert Barnabe hun verhalen over het regenwoud kennen. Hij ontdekt dat zijn grootmoeder vanwege haar manier van landbouw bedrijven, als een van de ‘slechteriken’ wordt gezien. Wanneer er een plan wordt gesmeed om grootmoeder te verjagen, roept Barnabe de hulp in van de bosgeest Saci.

Roodkapje in Amazonia is het spannende vervolg op Kinderen van het Verdwenen Woud. De voorstelling heeft een eigen verhaal en is dus los te bekijken.

Meet the Puppets
Meestal moeten kinderen overal met hun vingers vanaf blijven. Nu niet! Na afloop van de voorstelling mag iedereen het podium op voor een selfie met de poppen, om vragen te stellen en te ontdekken hoe schuimrubber voelt. Aanraken dat mag ook!

Credits

Idee en concept - Duda Paiva Regie - Duda Paiva &. Cat Smits Dramaturgie - Kim Kooiman Poppen - Duda Paiva, André Mello Spel - Joke Eijkenboom & Christiaan Koetsier en Fleur Roks & Alex Brouwer.

za 01 maart
14:30u
Grote Zaal
Van € 5,50 tot € 13,50
Tickets
za 01 maart
14:30u
Jeugd
Van € 5,50 tot € 13,50
zo 02 maart
14:30u
Grote Zaal
Van € 5,50 tot € 13,50
Tickets
zo 02 maart
14:30u
Jeugd
Van € 5,50 tot € 13,50

Over Duda Paiva Company

Duda Paiva Company maakt visuele voorstellingen met poppen en dans. De betoverende schuimrubberen wezens die de hoofdrollen spelen, zijn al wereldberoemd. Het gezelschap rond de van oorsprong Braziliaanse danser, choreograaf en poppenspeler Duda Paiva maakt al jaren cross-overs met dans en poppen. In 2021 zag je tijdens jeaugdtheaterfestival Herfststukjes Vergeten Dieren en Verloren Zaken.

Meer over Duda Paiva Company