Timothy de Gilde / DOX

Recht

Theater
Julian Maiwald
Recht
Timothy de Gilde / DOX

Recht

Theater
Recht

Wegens productionele redenen is deze voorstelling geannuleerd. Heb je tickets? Dan ontvang je van ons zo snel mogelijk bericht per mail.

Bepalen anderen wie jij bent of bepaal jij welke rol je speelt? Met Recht danst en speelt DOX een voorstelling over de ongrijpbare grenzen van je eigen recht en het vormen van je identiteit. Over krijgen wat je toekomt, over pakken wat iedereen al heeft en vinden dat het je recht is. Als je niks doet, dan gebeurt er ook niks.

Max observeert vanuit zijn raam het verjaardagsfeest van zijn populaire overbuurmeisje Lisa, waar het een komen en gaan is van vrolijke en zorgeloze gasten. Maar zijn zij wel zo zorgeloos? Max is lelijk. Dat weet hij zeker. En knappe mensen begrijpen niet hoe het is om lelijk te zijn. Max is ontzettend boos. Op Lisa, op zijn moeder, op alle meisjes die hem niet zien staan, op alle jongens die door die meisjes wel gezien worden. Op iedereen en op de wereld.
 

Regie - Timothy de Gilde Choreografie - Dalton Jansen Tekst - Lowie van Oers Vormgeving - Janne Sterke Componist - Xander Vrienten Licht - Tim van ’t Hof

In 2018 las DOX’ huisregisseur Timothy de Gilde voor het eerst over de ‘incel-beweging’. Een groep mannen die geen seks hebben, maar vinden dat ze hier recht op hebben. Samen met choreograaf Dalton Jansen maakt hij Recht. Timothy en Dalton werkten vorig seizoen ook samen aan de DOX voorstelling Wat me niet breekt. Alle emoties die Max voelt komen samen in de choreografie van Dalton. Op het ritme van de opzwepende beats van muzikant Xander Vrienten zal Dalton met zijn Contemporary moves het bloed sneller laten stromen. De veelgeprezen schrijver en acteur Lowie van Oers kruipt in het hoofd van Max voor de toneeltekst.