Annelies Van Hullebusch en Wanda Eyckerman

Tweetakt: Papierlied (4+)

Muziektheater, Specials & festivals
Papierlied (4+)
Annelies Van Hullebusch en Wanda Eyckerman

Tweetakt: Papierlied (4+)

Muziektheater, Specials & festivals
Papierlied (4+)

Een papieren universum komt tot leven waarbij de ene na de andere toverachtige wereld tevoorschijn komt.

Papierlied is een beeldende kleutervoorstelling die begint bij een kleine, onopvallende boekenkast. De boeken vouwen open. Het woud, de stenen, de bergen, de vogels, de wolken en de oceaan krijgen een stem. Praat de rivier? Is de zee soms boos? Kan het gras zingen? Wat denkt het bos? Kan de wind een geheim bewaren? Past er een rots in een boek? Langzaam ontvouwt zich een bijzondere wereld vol schaduwspelen, pop-upmaquettes, objecten, klank en licht. Zo wekken Wanda Eyckerman en Annelies Van Hullebusch een papieren universum tot leven.

"Uitgepuurd en teder associatief aan elkaar geregen."

Tuur Devens, Theaterkrant

"Magisch knip- en plakwerk."

Liesbeth De Clercq, E-tcetera

"Uit een boekenkast toveren Van Hullebusch en Eyckerman de ene na de andere toverachtige wereld tevoorschijn. Haast woordeloos vouwt, knipt en scheurt het duo dat het een lieve lust is. Intussen kijken de allerjongsten ademloos toe terwijl een papieren zon opgaat, er in de schaduw een berglandschap ontstaat of de wind door de uitgeknipte bomen blaast. Papierlied is een fijnzinnige ode aan de verbeelding die zowel jong als oud bekoren kan."

Ewoud Ceulemans, De Morgen

Van en met - Annelies Van Hullebusch en Wanda Eyckerman Concept - Annelies Van Hullebusch  Eindregie-  Salomé Mooij  Muziek-  Adriaan  Vormgeving, ontwerp en uitvoering boeken - Annelies Van Hullebusch en Klaartje Vermeulen   Licht - Klaartje Vermeulen Spreiding Vincent Company.  Productie - WATMARSWAS  Coproductie - FROEFROE en Perpodium  In samenwerking met - hetpaleis en zwartopwit.be  Met de steun van - de Vlaamse overheid en de Tax Shelter van de Belgische federale overheid

zo 23 juni
13:00u
Grote Zaal
 
tickets
zo 23 juni
13:00u
Muziektheater, Specials & festivals
 
zo 23 juni
16:00u
Grote Zaal
 
tickets
zo 23 juni
16:00u
Muziektheater, Specials & festivals
 

Over Tweetakt

Festival Tweetakt in Utrecht is een kunstenfestival voor iedereen. Met theater- en dansvoorstellingen, muziekoptredens, beeldende kunst, interactieve installaties en meer. Door jonge talenten en ervaren makers, uit Utrecht, uit Nederland en België, maar ook van ver daarbuiten. Geschikt voor alle leeftijden; van kleuters tot jongeren tot opa en oma. Theater Kikker is sinds jaar en dag vaste festivallocatie van Tweetakt. 

Meer over Tweetakt