SPRING Academy

SPRING: Ownership & (De)colonial Performance

Specials & festivals
Ownership & (De)colonial Performance

Hoe praten we over het koloniale verleden? En gaat het koloniale perspectief echt over het verleden?  

Hoe ziet het proces van dekolonisatie van podiumkunsten eruit? Wie is de eigenaar van de verhalen, hoe worden ze verteld en hoe decentraliseren we maakprocessen in de kunsten? Wat is er tot nu toe gedaan, of zijn we eigenlijk al begonnen?  Laten we deelnemen aan discussies die al lang geleden begonnen zouden moeten zijn en die nog lang nodig zullen zijn.  

We zullen het hebben over eigendom en (de)koloniale voorstellingen met drie SPRING-makers: De Braziliaanse choreograaf Leandro Souza, de Singaporese kunstenaar Choy Ka Fai en een performer in TheIndonesian Dialogues Francesca Vincentie. Het gesprek wordt gemodereerd door Linda Mayasari - onderzoeker, dramaturg en associate curator van het Indonesian Dance Festival.  

Topic Talks zijn verdiepende gesprekken over SPRING thema’s: actuele onderwerpen die ertoe doen. Welke trends zien we in het hedendaagse podiumkunstenveld en wat betekenen ze voor de wereld om ons heen? Bezoek naast ‘Ownership & (De)colonial Practices’ ook de Topic Talk ‘War on Stage’. Dit jaar experimenteren we ook met een nieuwe vorm van Topic Talks waarin uitwisseling tussen makers en publiek centraal staat: de Long Table Talks. Neem deel aan het gesprek in onze Long Table Talk ‘Speculative Storytelling’ of ‘Staging Climate’. 

De voertaal van de Topic Talks en Long Table Talks is Engels.  

vr 31 mei
15:30u
Foyer Kikker
 
tickets
vr 31 mei
15:30u
Specials & festivals