Mensja

On the Edge

Dans, Performance
let the body talk wie ben ik wij en de wereld
On the Edge

Hoe vind je een thuis wanneer er geen plek meer is? Wat gebeurt er wanneer we de grenzen van groei hebben bereikt, en er simpelweg geen ruimte meer is om te staan of bestaan?

Worstelend en botsend onthullen de performers van Mensja de gevolgen van groei en hebzucht. Met intieme woorden en explosieve groepschoreografieën slepen ze je mee in hun wereld, mits daar plek voor is. On the Edge is een reis over de grenzen van ons bestaan.

Een verstikkende ruimte, vijf zielen, verstrengeld in elkaar en beklemd door claustrofobie. Ieder strijd voor een plek, bang om niet gezien te worden. Duwend, trekkend, kruipend en klauterend, vechten ze door de ruimte. Een plek die nog van niemand is.

Inleiding door Jasper van Luijk van SHIFFT

Utrecht is inmiddels een echte dansstad, met een rijkdom aan verschillende choreografen, collectieven en crews. Dit seizoen verdiepen zes Utrechtse dansmakers (SHIFFT, Serióós, IRC, 155, MENSJA Collective, De Dansers) zich in elkaars werk, en delen hun kijk hierop met publiek tijdens een inleiding in Theater Kikker.

Benieuwd hoe Utrechtse choreografen naar het werk van collega-dansmakers kijken? Jasper van Luijk van SHIFFT geeft de inleiding voorafgaand aan On the Edge. Jasper geeft het publiek extra manieren om naar de voorstelling te kijken, zonder al te veel te verklappen. Koop in het ticketscherm voor 1,- extra een ticket voor de inleiding en ben erbij! De inleiding start om 19u00 en duurt ongeveer een half uur.

Deze voorstelling is ontwikkeld door regisseur Frankly Joe Maulany, in samenwerking met choreograaf en artistiek leider Ali Zanad. On the Edge is een product dat uit eerdere onderzoeken binnen MENSJA is ontstaan. 

za 06 april met inleiding
20:00u
Grote Zaal
Van € 7,00 tot € 14,00
Tickets
za 06 april
20:00u
Dans, Performance
Van € 7,00 tot € 14,00

Over MENSJA

MENSJA is een Utrechts kunstcollectief bestaande uit vijf kunstenaars van verschillende disciplines zoals dans, theater, rap en muziek. MENSJA creëert fusies tussen deze disciplines, in combinatie met pakkende onderwerpen voor jong én oud.

De groep gelooft dat je niet hooggeschoold hoeft te zijn om kunst te maken. Met deze overtuiging hoopt het collectief mensen te kunnen inspireren vaker iets te durven, en nieuwe dingen aan te gaan, ook als je misschien nog niet weet hoe. Op deze manier is MENSJA collective zelf ontstaan in 2019, en uitgegroeid tot stichting MENSJA in 2023.

Meer over MENSJA