Rosa Ensemble

Kikker 50: Luister, de Nacht... 6+

Jeugd
geweest
12:15u
Richard Beukelaar
Luister, de Nacht... 6+
Rosa Ensemble

Kikker 50: Luister, de Nacht... 6+

Jeugd
geweest
12:15u
Richard Beukelaar
Luister, de Nacht... 6+
Rosa Ensemble

Kikker 50: Luister, de Nacht... 6+

Jeugd
geweest
12:15u
Richard Beukelaar
Luister, de Nacht... 6+

Kikker 50: The Young Ones

Tijdens het jubileumweekend is de zaterdagochtend voor de jeugd. Met drie jeugdtheatervoorstellingen en veel gratis randprogramma. Jeugdtheater in Theater Kikker is voor veel Utrechters een toffe jeugdherinnering. De eerste stap in het theater, een eerste ontmoeting met toneel of dans. Een plek met herkenbare verhalen of onderwerpen waar je eigenlijk nog niks van wist. Hier kan je je fantasie de vrije loop laten en ontdekken dat meer mogelijk is dan je ooit had gedacht.

Luister, de nacht… 6+

Luister, de nacht… is een muzikaal sprookje waarin vier muzikanten van het Rosa Ensemble met hun instrumenten het verhaal tot klinken brengen.

Kleine Max woont met zijn moeder in de grote stad. Binnenkort krijgt hij een zusje! Max is reuze benieuwd: hoe gaat ze heten? Als het bijna zover is moet Max helaas naar opa toe. Max wil niet weg, hij wil er juist bij zijn als het zusje komt. Max wil niet in het grote huis van opa logeren! ’s Nachts ritselen en fluisteren daar: de Mintoonoren… Maar Kleine Max moet luisteren, hij moet met Opa mee. Goed! Alleen als Max de naam van ’t zusje mag kiezen. Dat moeten we nog maar’s zien… Eerst zal hij de geluiden van de griezelige Mintoonoren moeten leren begrijpen. Lukt het kleine Max om niet meer bang te zijn voor alles wat ’s nachts fluistert, gromt en kraakt?

Luister, de nacht… is een geluiden sprookje voor alle mensen vanaf zes jaar. Het Rosa Ensemble neemt het publiek mee naar een geluidenwereld waarin ook het piepen, knorren en krassen als muziek klinkt. Dat kan alleen door te echt te luisteren naar alles wat er om ons heen gebeurt. Een fantasievol luistersprookje over verwachting, onderzoek en verbinding.

Idee & scenario - Florian de Backere Compositie - Floris van Bergeijk Spel - Anna Voor De Wind (klarinetten en stem); Jeroen Kimman (gitaar en stem) Peter Jessen (contrabas en stem) Florian de Backere (toetsen en stem)
Het programma van Kikker 50 is mede mogelijk dankzij de steun van VSB fonds, KfHein fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en Elise Mathilde Fonds