Duda Paiva Company

Lente-Uitjes: Kinderen van het Verdwenen Woud 6+

Jeugd
Studio Matusiak
Kinderen van het Verdwenen Woud 6+

Na het succes van ‘Vergeten Dieren en Verloren Zaken’ is Duda Paiva Company terug met een nieuwe jeugdtheatervoorstelling over dieren die zijn verdwenen. Duda Paiva's schuimrubberen wereld is dé ultieme plek om hen opnieuw tot leven te brengen.

Er zit magie in het regenwoud. Dat weet iedereen. Het bos staat barstensvol met geneeskrachtige planten en fluisterbomen. De zevenjarige Yara en Barnabé zijn dol op verhalen over geheimzinnige wezens die eens het woud bevolkten. Het gevaarlijke luipaard, de nieuwsgierige miereneter en de sprookjesachtige vliegjes die ’s nachts het donkere woud verlichten. Als de avond valt, sluipen de kinderen naar het kamp van de Indio’s om over de bijzondere dieren van Amazonia te horen. 

Maar kinderen worden groot en levens veranderen. Wanneer Yara na lange tijd terugkeert naar haar geboorteland, blijkt de wereld uit haar jeugd spoorloos verdwenen. Het bos heeft plaatsgemaakt voor een plantage en op de plek van het huis waar zij is opgegroeid staat nu een grote boerderij. Waar zijn de dieren die in dit gebied leefden? En waar zijn Yara’s vrienden? Wanneer Yara boos op de boerderijdeur klopt, doet haar oude vriend Barnabé open. Zoals in iedere Duda Paiva voorstelling is ook nu weer niets wat het lijkt. Terwijl Barnabé trots uitlegt hoe je van een cacaoboon chocola maakt, ontdekt Yara waar de verdwenen dieren zich hebben verstopt. De tafel blijkt de bast van een magische boom, de lamp erboven is gevuld met vuurvliegjes. Zelfs de stofzuiger blijkt een levend wezen.
 

Meet the puppets

Meestal moeten kinderen overal met hun vingers vanaf blijven. Nu niet! Na afloop van de voorstelling mag iedereen even het podium op voor een selfie met de poppen, om vragen te stellen en ja, ontdekken hoe schuimrubber voelt, dat mag ook!
 

Concept & regie - Duda Paiva Spel & artistieke bijdragen - Cat Smits, Tim Velraeds Dramaturgie - Kim Kooiman Poppen - Duda Paiva, Cat Smits Songwriter - Flip Noorman
Decor - Ascon de Nijs Soundscape - Wilco Alkema Lichtontwerp - Mark Verhoef Kostuums - Atty Kingma
 

di 28 februari
14:30u
Van € 6,25 tot € 12,50
Tickets
di 28 februari
14:30u
Jeugd
Van € 6,25 tot € 12,50
wo 01 maart
14:30u
Van € 6,25 tot € 12,50
Tickets
wo 01 maart
14:30u
Jeugd
Van € 6,25 tot € 12,50

Over Duda Paiva Company

Duda Paiva Company maakt visuele voorstellingen met poppen en dans. De betoverende schuimrubberen wezens die de hoofdrollen spelen, zijn al wereldberoemd. Het gezelschap rond de van oorsprong Braziliaanse danser, choreograaf en poppenspeler Duda Paiva maakt al jaren cross-overs met dans en poppen. In 2021 zag je tijdens jeaugdtheaterfestival Herfststukjes Vergeten Dieren en Verloren Zaken.

Meer over Duda Paiva Company