Duda Paiva Company

Lente-Uitjes: Kinderen van het Verdwenen Woud 6+

Jeugd
Studio Matusiak
Kinderen van het Verdwenen Woud 6+
Duda Paiva Company

Lente-Uitjes: Kinderen van het Verdwenen Woud 6+

Jeugd
Studio Matusiak
Kinderen van het Verdwenen Woud 6+
Duda Paiva Company

Lente-Uitjes: Kinderen van het Verdwenen Woud 6+

Jeugd
Kinderen van het Verdwenen Woud 6+

Na het succes van ‘Vergeten Dieren en Verloren Zaken’ is Duda Paiva Company terug met een nieuwe jeugdtheatervoorstelling over dieren die zijn verdwenen uit het regenwoud. Als Braziliaanse maker voelt Duda zich direct betrokken bij de ontwikkelingen in zijn geboorteland. Zijn schuimrubberen wereld is dé ultieme plek om de verdwenen dieren opnieuw tot leven te brengen.

Er zit magie in het regenwoud, dat vol staat met geneeskrachtige planten en fluisterende bomen. Ergens in Brazilië heeft men gehoord dat inheemse volkeren in aanraking zijn gekomen met een mythisch wezen. De Curupira schijnt een extreem mysterieus wezen te zijn. Over zijn uiterlijk zijn de meningen over verdeeld. Eenogig of niet, rood haar of kaal, blauwe tanden, groot of juist heel klein... Hij neemt steeds andere vormen aan. Één ding is duidelijk: zijn voeten zijn staan achterstevoren en hij is keer op keer betrokken bij kattenkwaad.

Op een schilderachtige verborgen plek, tussen de stad en dat wat is overgebleven van het regenwoud ontmoeten we Yara en Barnabe, broer en zus. Ze zijn verdwaald in het bos vlakbij hun boerderij. Ze zijn gefascineerd door verhalen over mysterieuze wezens die ooit in het bos leefden, zoals de gevaarlijke jaguar, de nieuwsgierige miereneter, de hilarische blauwe arara en de vuurvliegjes die 's nachts het donkere bos verlichten. Het bos is magisch mooi. En toch werd het uiteindelijk omringd door de stad. Maar de Curupira laat zich niet zomaar omsingelen.

Een visuele voorstelling met poppen, dans en oude inheemse muziek uit Brazilië. In de jeugdvoorstellingen van Duda Paiva Company komt de wereld die kinderen kennen uit tekenfilms en games tot leven. Deze nieuwe jeugdvoorstelling zit vol visuele poëzie en liefde voor het vertellen van verhalen.
 

Meet the puppets

Meestal moeten kinderen overal met hun vingers vanaf blijven. Nu niet! Na afloop van de voorstelling mag iedereen even het podium op voor een selfie met de poppen, om vragen te stellen en ja, ontdekken hoe schuimrubber voelt, dat mag ook!
 

Concept & regie - Duda Paiva Spel & artistieke bijdragen - Cat Smits, Josje Eijkenboom, Christiaan Koetsier, Oliver Wagstaff, Tim Velraeds Dramaturgie - Kim Kooiman Poppen - Duda Paiva, Cat Smits, Yazan Maksoud Soundscape - Wilco Alkema Lichtontwerp - Mark Verhoef Kostuums - Evita Rigert Decor - Sanne Danz Teksten - Kim Kooiman, Flip Noorman