Ferhat Kaplan / Sadettin K

Kikker Stelt Voor: Kind van het Licht

Theater
persoonlijk wie ben ik
Bas de Brouwer
Kind van het Licht
Ferhat Kaplan / Sadettin K

Kikker Stelt Voor: Kind van het Licht

Theater
persoonlijk wie ben ik
Bas de Brouwer
Kind van het Licht
Ferhat Kaplan / Sadettin K

Kikker Stelt Voor: Kind van het Licht

Theater
persoonlijk wie ben ik
Bas de Brouwer
Kind van het Licht

Ferhat is Aleviet. Dat weet hij zijn hele leven al, en zijn hele leven vinden mensen daar iets van. Soms zorgt het dat hij ergens meteen welkom is, soms worden mensen ineens onvriendelijk als ze het horen. Maar wat is eigenlijk een Aleviet?

En wat betekent het om er een te zijn? Ferhat neemt je mee op zijn zoektocht naar zijn wortels. Naar de mystieke stroming uit Turkije waar natuur, muziek, dans en kunst de kern van het geloof zijn. Naar een bevolkingsgroep die al eeuwen wordt vervolgd en gewantrouwd, en naar de ouderen in kleine dorpen die de geheimen van het volk waar Ferhat deel van uitmaakt bewaren. Een reis door de geschiedenis, die hopelijk een antwoord geeft op de vraag waar we nu staan.

Jonge theatermakers kregen de afgelopen jaren door alle lockdowns helaas weinig ruimte om hun werk te maken en te tonen. SADETTIN K biedt dit jaar twee van deze makers de kans om alsnog een eigen voorstelling te ontwikkelen. Acteur en theatermaker Ferhat Kaplan is de eerste maker binnen dit traject. Net zoals Sadettin Kırmızıyüz is ook Ferhat Kaplan in zijn werk altijd op zoek naar manieren om de maatschappij inclusiever te maken voor de volgende generatie. Hij maakt moeilijke onderwerpen op een luchtige manier bespreekbaar. Ferhat presenteert in samenwerking met SADETTIN K zijn nieuwe voorstelling Kind van het licht.

Spel en tekst - Ferhat Kaplan Dramaturgie - Yahmani Blackman Regie - Leila Sahir Lichtkunstwerk/decor - Touki Delphine (John van Oostrum) Muziek - Touki Delphine (Chris Doyle) Scenefotografie - Bas de Brouwer Campagnebeeld - Lois Notenbaart Een productie van - SADETTIN K

Kikker Stelt Voor

In de reeks Kikker Stelt Voor stellen we jonge theatermakers aan je voor. Makers die nog niet eerder bij ons te zien waren krijgen in deze reeks een podium. Om de maker beter te leren kennen en begrijpen wordt het programma aangevuld met een informeel nagesprek. Met een drankje in je hand kom je te weten wat de maker drijft, inspireert en hoe de voorstelling tot stand kwam. En natuurlijk is er ruimte voor je eigen brandende vraag.

Bekijk hier alle voorstellingen in de reeks Kikker Stelt Voor