Ellipsis

into the Blue

Installatie, Language no problem, Performance
out of the (black)box
into the Blue
Ellipsis

into the Blue

Installatie, Language no problem, Performance
out of the (black)box
into the Blue

Ellipsis onderzoekt hoe je verhalen kunt bedenken door te experimenteren met de compositie van objecten. Hoe je nieuwe werelden kunt maken met verschillende materialen en vormen (zoals glazen flessen, papier en tubes) en hoe je deze werelden via tijd, licht en geluid kunt ontdekken.

Op basis van deze gedachtes maakt Ellipsis de diorama Into the Blue, hun eerste performance gebouwd voor de theaterzaal waarbij de lichamen van performers onderdeel van deze gecreëerde wereld zijn. Een plaats waarin een andere realiteit wordt gebouwd en waar door objecten te bewegen een verhaal ontstaat. Laat je meevoeren door je eigen verbeelding. 

Lang geleden zonken de torens. Niemand kan zich meer herinneren hoe het daarvoor was en niemand heeft de torens ooit herbouwd. Nu bevinden de torens zich in het midden van een blauwe omgeving. We kunnen ze alleen ’s nachts zien schitteren, in het licht van de twee manen. 

Het schijnt dat er soms een knipperend licht in de diepte te zien is. Wat zou dat kunnen zijn? Kom en gebruik je zintuigen om te ontdekken wat er onder de oppervlakte gebeurt. Neem plaats in de diorama en zie hoe het performatieve landschap tot leven komt.

Scenografie - Aina Roca Mora, Cecilia Berghäll en Elsa van der Linden Lichtdesign - Nick Herman 
Met dank aan Rogier Hornman voor zijn dramaturgisch advies.