Tineke De Meyer

Kikker X Het Huis Utrecht: INLAND ISLAND

Performance, Installatie, Specials & festivals, Language no problem
wij en de wereld out of the (black)box
Tickets Over de maker(s)
Het Huis Utrecht
Tomas Uyttendaele
INLAND ISLAND
Tineke De Meyer

Kikker X Het Huis Utrecht: INLAND ISLAND

Performance, Installatie, Specials & festivals, Language no problem
wij en de wereld out of the (black)box
Tickets Over de maker(s)
Het Huis Utrecht
Tomas Uyttendaele
INLAND ISLAND

We gaan het weer doen! De gezamenlijke serie 'Kikker x Het Huis Utrecht'. Een podium voor performatieve installaties; cross-over werk op het snijvlak van beeldende kunst, technologie en theater. Programma dat eerder geen podium vond in onze stad. In deze editie de performatieve installatie / poëtische audiovoorstelling Inland Island van Tineke De Meyer.

De voorstelling luister en beleef je naar eigen keuze in het Nederlands of Engels. De capaciteit per voorstelling is 8 personen.
De voorstelling op woensdag 22 februari om 16u30 is alleen toegankelijk voor leden van We Are Public.
 

Samen met enkele anderen neem je plaats aan tafel. Via hoofdtelefoons word je aangesproken door een stem zonder lichaam. Deze stem behoort toe aan een grenswezen — een engel, een alien? Tegelijk wel en niet aanwezig spreekt deze eeuwige getuige over wat zich aan en ver voorbij de tafel afspeelt.

If we opened people up, we’d find landscapes” - Agnes Varda

Dit wezen zoekt naar connectie, zowel met de luisteraar, als tussen de luisteraars onderling. Als een soort van science fiction, opent Inland Island een bredere, meer tedere blik op het heden.
 
Een ‘activerende’ luisterervaring, een uitnodiging om vormen van aandacht te verkennen, ontstaan uit vragen over perspectief en perceptie, over ervaring en subjectiviteit, over hoe we dingen weten. Via licht en geluid wordt zintuiglijk voelbaar hoe poreus een grens kan zijn — de grens van een ruimte, een individu, een moment, maar ook die tussen luisteraar en performer.
 

Tekst, Concept & Creatie - Tineke De Meyer Geluid - Zonderwerk (Linde Carrijn & Dijf Sanders) Licht Vooronderzoek - Vinny Jones Lichtontwerp - Helmi Demeulemeester Set - Julien F. Thomas Geluidstechnische Ondersteuning - Bavo Van Kerrebroeck Productionele En Zakelijke Begeleiding - Evelyn Demaertelaere Mentor - Luanda Casella Dramaturgie - Stine Sampers Extra Hand - Lisbeth Gruwez Met de steun van - De Vlaamse Overheid, Stad Gent, KAAP, VIERNULVIER, workspacebrussels en C-TAKT, Brakke Grond, BUDA & Zuidpool, IPEM/ASIL

Ook interessant voor jou

Terug knop Vooruit knop