Lotte Dunselman / Productiehuis Mevrouw Ogterop

Ik zou liever Angel heten

Theater
wie ben ik
Miek Uittenhout
Ik zou liever Angel heten

Ik zou liever Angel heten is een theatraal feest, waarin personages, teksten, kostuums en situaties elkaar op hoog tempo afwisselen. Actualiteit wordt afgewisseld met menselijkheid, liefdesperikelen en nachtelijke stiltes. Who is afraid of Virginia Woolf meets Festen meets Twee Stemmen (van Jeroen Willems).

Een stel krijgt in hun vakantiehuisje onverwacht bezoek van twee andere koppels. Er ontstaat een ongemakkelijke situatie; niet iedereen kent elkaar. Ze eten, drinken, drinken, drinken en praten. Leven ze wel hun ware leven? Zijn ze geworden wie ze wilden worden? Of verschuilen ze zich achter de rol die ze nu eenmaal toegewezen hebben gekregen in het leven? Naarmate de avond vordert worden de gesprekken intenser en intiemer; zoeken ze de uitersten van elkaars kwetsbaarheid op en schuwen ze extreme meningen niet. Ook blijken verhoudingen heel anders te liggen dan op het eerste gezicht en wordt duidelijk dat iedereen uiteindelijk maar een rol speelt. 

Ik zou liever Angel heten is onderdeel van een serie van drie voorstellingen over toneelspelen die Dunselman binnen productiehuis Mevrouw Ogterop ontwikkelt. De eerste, ‘Ik stond in een kutvoorstelling maar mijn haar zat wel heel goed’ (naar een tekst van Magne van den Berg) ging over de rol van de actrice in een theaterwereld waarin de meeste belangrijke posities nog altijd door mannen worden vervuld. Deze voorstelling was in mei ’22 te zien in Theater Kikker.

Tekst - Jibbe Willems Met - Lotte Dunselman, Wouter van Oord en live muzikanten

do 11 mei
20:30u
Van € 9,00 tot € 18,00
Tickets
do 11 mei
20:30u
Theater
Van € 9,00 tot € 18,00
vr 12 mei
20:30u
Van € 9,00 tot € 18,00
Tickets
vr 12 mei
20:30u
Theater
Van € 9,00 tot € 18,00

Over Lotte Dunselman

Lotte Dunselman studeert in 2004 af aan de Arnhemse Toneelschool (ArtEZ). Ze speelt onder andere bij het Noord Nederlands Toneel, NTGent, Dood Paard, Toneelschuur Producties, Het Zuidelijk Toneel en tgECHO. Lotte is van 2004 tot 2020 samen met Anna Schoen artistiek leider van tgECHO. Voor de rol van Anna in De Poolse Bruid van het Noord Nederlands Toneel en tgECHO wordt ze in 2020 genomineerd voor de Theo d’Or, prijs voor de meest indrukwekkende vrouwelijke dragende rol. Voor haar rol in Volpone, door Dood Paard, ontvangt Lotte in 2017 de Colombina voor meest indrukwekkende vrouwelijke bijdragende rol. De solovoorstelling Zotte Zorgen wordt in 2011 genomineerd voor de VSCD Mimeprijs. De komende drie jaar is Dunselman artistiek leider van Productiehuis Mevrouw Ogterop.

 

Meer over Lotte Dunselman