Lotte Dunselman

Ik stond in een kutvoorstelling maar mijn haar zat wel heel goed

Theater
wie ben ik vrouwenpower
Ik stond in een kutvoorstelling maar mijn haar zat wel heel goed

‘Ik stond in een kutvoorstelling maar mijn haar zat wel heel goed’ is een ode aan de actrice. Een confronterende en tragikomische voorstelling waarin drie actrices in een scherpe dialoog hun eigen rol bezien. Een theatertekst van Magne van den Berg voor twee of drie actrices van de kleine zaal die af en toe ook in de grote zaal staan.

Ze hebben tekst, zijn geregisseerd, geschminkt en gekapt, dragen een kostuum en willen zich uitspreken. Ze gaan in verzet tegen het systeem waarin ze gevangen zitten. Of waarin ze zichzelf gevangen houden. Lukt het om er aan te ontsnappen? Hun machteloosheid is zowel schrijnend als geestig.

ik had een heel strak pakje aan
met haar tot op mijn kont
ik stond naast een enorme pik
nou dan ben je wel wat waard hoor
als je je dan staande weet te houden
als actrice

"In deze hilarische voorstelling vegen drie actrices de vloer aan met de nog altijd ongelijkwaardige rolverdeling in de toneelwereld. Daarbij sparen ze ook zichzelf niet."

Annette Embrechts de Volkskrant

"Het is een sterk debuut van een nieuwe productiehuis, dankzij formidabel acteerwerk en een scherpe tekst."

NRC Handelsblad

"De tekst van Magne van den Berg is een taaltsunami van botsende, diepgaande en dan weer clichématige inzichten - in hoeverre is een actrice een individu of maakt ze ook deel uit van ‘het volk’?"

Leeuwarder Courant en Dagblad van het Noorden

Tekst - Magne van den Berg Regie - Lies van de Wiel (De Poolse Bruid) Eindregie - Mara van Vlijmen en Alejandra Theus, Marjolein Ley en Lotte Dunselman Spel - Lotte Dunselman, Marjolein Ley, Alejandra Theus Dramaturgie - Janine Brogt Kostuums - Freja Roelofs Productie - Productiehuis Mevrouw Ogterop