Loek de Bakker / Toneelschuur Producties

Kikker Stelt Voor: Het leven zelf

Theater
wie ben ik uit de boekenkast
Het leven zelf

Van de ene op de andere dag besluit de talentvolle Amos te stoppen met wedstrijdzwemmen. Niet lang daarna valt hij van zijn studentenflat.

Wat overblijft zijn de herinneringen van mensen dichtbij en ver weg. Een romantische werkvakantie in Frankrijk, twee jongens in de duinen, een zolder vol foto’s.

Het leven zelf volgt zeven mensen in wiens leven Amos een rol speelde. In hun verhalen is Amos steeds aanwezig, soms prominent, soms op de achtergrond. Langzaam tekenen de contouren zich af van een jongen die niet goed weet hoe hij zich aan het leven moet verbinden. Door het ophalen van herinneringen wordt zichtbaar hoe het ene leven het andere aanraakt. Het leven zelf is een poëtische muzikale voorstelling over op de rand staan van het volwassen leven, het zoeken naar verbinding, vriendschap en liefde in allerlei vormen.   

De jonge talentvolle regisseur Loek de Bakker is geïnspireerd door het poëtische stijl van Het leven zelf van de jonge schrijver Roelof ten Napel (genomineerd voor de Grote Poëzieprijs en de C. Buddingh’ prijs). Hij maakt een voorstelling waarin niet alleen met taal, maar ook met muziek, beelden en sferen het verhaal wordt verteld. Casper Vandeputte (winnaar Toneelschrijfprijs 2020) maakt de toneelbewerking van het boek.

 

regie - Loek de Bakker Naar de roman van - Roelof ten Napel bewerking - Casper Vandeputte met - Sharlee Daantje, Alex Hendrickx, Michael Muller, Jade Olieberg muziek - Hans Vermunt i.s.m. Guy Corneille decor - Janne Sterke kostuums - Rebekka Wörmann licht - Casper Leemhuis