Zijlmakerij

Het Eenzame Westen

Theater
wij en de wereld uit de boekenkast
Petra Urban
Het Eenzame Westen

Een zwartkomisch drama vol geweld, haat en nijd. Een dodelijke zoektocht naar een reden om in leven te blijven. 

Twee broers in het rurale Ierland van de jaren ‘90 ruziën over de erfenis die hun overleden vader achterlaat. Het gerucht gaat dat een van hen hun vader heeft vermoord vanwege een belediging over zijn kapsel. De lokale priester en een jong meisje uit de gemeenschap - ook hun whiskeyleverancier - proberen de broers tevergeefs te weerhouden van hun puberale en destructieve geruzie. Maar in plaats van de strijdbijl te begraven, gebruiken ze hun excuses als nieuwe wapens om oude wonden te openen. Met een grimmige hilariteit tot gevolg. 

Tekst - Martin McDonagh (The Lonesome WestVertaling - Rob de Graaf Regie – Linda Zijl Dramaturgie - Willibrord Keesen Spel - Thomas Höppener, Sebastián Mrkvicka, Laurens van Lottum, Anne-Chris Schulting

do 16 februari
20:00u
Van € 9,00 tot € 18,00
Tickets
do 16 februari
20:00u
Theater
Van € 9,00 tot € 18,00
vr 17 februari
20:00u
Van € 9,00 tot € 18,00
Tickets
vr 17 februari
20:00u
Theater
Van € 9,00 tot € 18,00

Over toneelgroep Zijlmakerij

De Arnhemse toneelgroep Zijlmakerij staat onder artistieke leiding van regisseur en actrice Linda Zijl. Onder de naam De Vlieg was dit gezelschap eerder te zien in Theater Kikker. Met o.m. de voorstelling ZOETSTOF. Deze voorstelling werd genomineerd voor de BNG Bank Theaterprijs. 

Meer over toneelgroep Zijlmakerij

Ook interessant voor jou

Terug knop Vooruit knop