Bambie en DEGASTEN

Tweetakt: HELP I NEED SOME BODY (14+)

Specials & festivals, Theater
Sybren Kuiper
HELP I NEED SOME BODY (14+)

Let op! Deze voorstelling is verplaatst naar de Stadschouwburg Utrecht.

“Zorg is wat mensen mensen maakt. Maar als zorg zo belangrijk is, waarom zorgen we er
dan zo slecht voor?” 
- Lynn Berger, ZORG
 

Met een grote spelersgroep van verschillende generaties – de samenleving in het klein – maken Mimetheatergroep Bambie, DEGASTEN en spelers van Theater LeBelle een beeldende, poëtische voorstelling. HELP I NEED SOME BODY gaat over zorgen voor elkaar en jezelf, en over hoe wij in de maatschappij omgaan met zorg. Hulp vragen en bieden wordt uitvergroot tot een absurdistisch verschijnsel. De een schreeuwt om hulp, maar wordt niet gehoord. Anderen lijken met hun fysieke of mentale kwetsbaarheid om ondersteuning te vragen, maar ís dat wel zo? Zorg voor een ander kan ook reuze opdringerig zijn. En misschien hebben ijverige hulpbieders de zorgvraag van een ander wel nodig.

Van en met - Mher Brutyan, Nilay Ceber, Rutger Esajas, Wail Hegazy, Bibi van der Hoek, Sem Jonkers, Suzanne Krijger, Paul van der Laan, Hannah van der Meer, Floor ter Meulen, Dayna Martinez Morales Jelle Ozinga, Jochem Stavenuiter, Stevanio Talea, Sim Tesfai, Doris Wennekers, Soumaya Wong en spelers van LeBelle (tba) Dramaturgie - Marijn van der Jagt Lichtontwerp - Desirée van Gelderen Techniek  - Roel Verberne Kostuums - Johanna Trudzinski & Chaja Dams Decorontwerp - Hester Jolink Geluidsontwerp - Gaby Damude (DJ Lovesupreme) Campagnefoto’s / grafisch ontwerp - SYB - Sybren Kuiper Contextprogramma - Nicky Vroegop Productie - Vanessa Lagadeau / Ellen van Bunnik / Kim Eldering Productieassistent - Bartu Gündüz Communicatie - Lonneke van Eden / Zoila Plet Zakelijke leiding - Sènami Awunou / Tamara Keasberry Met dank aan - Madelon van Riel, Jaloe Tielens (Cordaan Kunst & Zorg/Theater LeBelle) Nowhere, Broedplaats de Vlugt, Dokzaal

Over de makers

DEGASTEN maken interdisciplinair montagetheater over actuele onderwerpen gebaseerd op de belevingswereld van hun spelers. De spelers zijn mede-makers en dragen verhaallijnen aan die worden omgezet naar theatrale, intense vertalingen. Het werk is vaak fysiek en associatief en is dynamisch in beeld en muziek. DEGASTEN onderzoeken voortdurend de zeggingskracht van theater in deze tijd en schuwen de confrontatie met hun publiek niet.

Memetheategroep Bambie maakt al meer dan vijfentwintif jaar geestig en meeslepend beeldend theater waarin het lichaam de spiegel is van de menselijke ziel. Absurdistisch, even dromerig als woest en vol wonderlijke taferelen, (slapstick)gevechten en uitvergroot, herkenbaar gevoel. Sinds de oprichting, toen kernleden Paul van der Laan en Jochem Stavenuiter nog op de Mime-opleiding zaten, is Bambie uitgegroeid tot een vaste waarde in het Nederlandse theater.

Theater LeBelle is een theaterwerkplaats voor mensen met een verstandelijke beperking. Theater LeBelle werkt aan voorstellingen, locatietheater, inclusieprojecten, workshops en bedenkt nieuwe theater- en dansconcepten.