Soula Notos

Vertel!: Gurbet- or how I became rich

Specials & festivals
Gurbet- or how I became rich

Deze voorstelling is Nederlands gesproken.

Gurbet – or how I became rich is een persoonlijk verhaal over diaspora en het tussenland, de tussenruimte waarin veel biculturelen zich in bevinden.

Een ruimte waarin er altijd een verlangen huist en waar je altijd onderweg bent, maar het lijkt alsof je nooit arriveert. De verschillende talen die in je rondzwerven geven je het gevoel dat je nooit helemaal deel bent van de plek waar je je op dat moment bevindt. Maar is het alleen maar kommer en kwel? Soula Notos neemt je mee op een persoonlijke onderzoek van dit tussenland met veel humor, beweging en temperament. En misschien, heel misschien, is het tussenland zo slecht nog niet. 

Combinatiekorting

Wil je meer verhalen horen? Koop dan een combiticket voor het avondprogramma met korting. Je ziet dan Future Citizens en Gurbet-or how I became rich van Soula Notos voor maar 16,- (regulier), 12,- (student).

combiticket

Pauzeprogramma in de foyer

Tijdens Vertel! luister je tijdens de pauzes naar muziek en verhalen, geniet je van een hapje en een drankje en bezoek je de verhalenexpositie van hoiUtrecht en de verhaleninstallatie Gras is Groen.
Gratis toegang tussen 13u30 – 22u30

In de pauzes van het programma zijn er muziekoptredens van Catching Cultures Orchestra: een in Utrecht gevestigd orkest waar nieuwkomers, geboren Nederlanders  en van alles daar tussenin samen muziek maken.

En om 20.45u is er een speciaal optreden van Abdulaal Hussein, acteur en theatermaker uit Utrecht. Na deelname aan het theaterproject de wijksafari van Adelheid Roosen is het voor Abdulaal duidelijk: theater is zijn thuis. Hij vertelt een kort verhaal over het thema ‘buren’

In de foyer staat de theatrale installatie Gras is Groen van de jonge beeldend theatermaker Marjolein Verschuuren. Een verhaleninstallatie over het gras bij de buren.

Ook kun je de verhalenexpositie van hoiUtrecht rondom het thema buren bekijken.

Vertel! Storytelling festival in Utrecht

Festival Vertel! opent je blik naar de wereld om je heen. Kom op zaterdag 13 mei in Theater Kikker luisteren naar de verhalen die de stad rijk is. Elke cultuur heeft zijn eigen verhalen. Soms om de ander te vermaken, iets te leren of om belangrijke gebeurtenissen niet te vergeten. Laten we, door naar elkaar te luisteren, elkaar beter leren kennen. Kom naar Vertel en zeg het voort!