New Dutch Connections

Vertel!: Future Citizens

Specials & festivals
wij en de wereld wie ben ik
Future Citizens
New Dutch Connections

Vertel!: Future Citizens

Specials & festivals
wij en de wereld wie ben ik
Future Citizens

Deze voorstelling is Nederlands gesproken.

Future Citizens is een theatrale viering van de inburgering. Vertellingen met live muziek waarin je nieuwe Nederlanders, hun talenten en dromen ontmoet. 

Elke voorstelling wordt een inspirerend verhaal verteld van een vluchteling met een succesvolle carrière, die zijn plek in Nederland gevonden heeft. In de media lees je namelijk weinig over de vaardigheden en talenten die mensen hier mee naartoe nemen. In deze editie van Vertel! luister je naar het verhaal van Shwan, hij vluchtte op 9-jarige leeftijd van Irak naar Syrië. Na 3 jaar kwam Shwan in Nederland terecht. Het verhaal van Shwan wordt vertolkt door Soufiane Moussouli.

' Nederland heeft me zoveel gegeven dat het aanvoelt als een stiefmoeder, die mij heeft geadopteerd, gevoed, onderwijs heeft gegeven en een inkomen’  - Shwan

Concept, inhoud en regie - Bright O. Richards Spel - Soufiane Moussouli Compositie & muziek - Nawras Altaki, Decor en kostuum - Laura de Jong Lichtprojectie - Uri rapaport Tekst - Babah Tarawally en Enne Koens Artistiek Advies - Javier Pinon Regieassistent - Birsu Tamer Fotografie - Ribal @rk_pho Met dank voor het delen van hun verhaal - Violeta, Mustafa, Manal, Ibrahim, Shwan, Zaina, Faristah, Anhar, Hafedh, Alan, Abdulaal en anderen.

combinatiekorting

Wil je meer verhalen horen? Koop dan een combiticket voor het avondprogramma met korting. Je ziet dan Future Citizens en Gurbet-or how I became rich van Soula Notos voor maar 16,- (regulier), 12,- (student).

combiticket

Pauzeprogramma in de foyer

Tijdens Vertel! luister je tijdens de pauzes naar muziek en verhalen, geniet je van een hapje en een drankje en bezoek je de verhalenexpositie van hoiUtrecht en de verhaleninstallatie Gras is Groen.
Gratis toegang tussen 13u30 – 22u30

In de pauzes van het programma zijn er muziekoptredens van Catching Cultures Orchestra: een in Utrecht gevestigd orkest waar nieuwkomers, geboren Nederlanders  en van alles daar tussenin samen muziek maken.

En om 20.45u is er een speciaal optreden van Abdulaal Hussein, acteur en theatermaker uit Utrecht. Na deelname aan het theaterproject de wijksafari van Adelheid Roosen is het voor Abdulaal duidelijk: theater is zijn thuis. Hij vertelt een kort verhaal over het thema ‘buren’

In de foyer staat de theatrale installatie Gras is Groen van de jonge beeldend theatermaker Marjolein Verschuuren. Een verhaleninstallatie over het gras bij de buren.

Ook kun je de verhalenexpositie van hoiUtrecht rondom het thema buren bekijken.

Vertel! Storytelling festival in Utrecht

Festival Vertel! opent je blik naar de wereld om je heen. Kom op zaterdag 13 mei in Theater Kikker luisteren naar de verhalen die de stad rijk is. Elke cultuur heeft zijn eigen verhalen. Soms om de ander te vermaken, iets te leren of om belangrijke gebeurtenissen niet te vergeten. Laten we, door naar elkaar te luisteren, elkaar beter leren kennen. Kom naar Vertel en zeg het voort!