URLAND

Formerly Known As

Theater, Language no problem
tech & toekomst wie ben ik
David Hup
Formerly Known As

URLAND speelt met vuur kunstmatige intelligentie (AI) en vraagt zich af wat het nog betekent om kunstenaar te zijn in digital times. Zijn wij eigenlijk nog wel nodig? 

Wat gebeurt er als we onszelf misbaar maken, en het creatieproces van een theatervoorstelling overdragen aan AI? Een strijd tussen schepper en diens schepping. Is dit kunst of kan het weg? URLAND omarmt het onbekende, en vliegt met vleugels van was voorbij de clouds. To infinity and beyond.

Prompt: “Act as an experienced experimental genius theatermaker, craft a unique, compelling script for three actors. Write out the full stage design, sound design, script and dramaturgy. Make it so that the audience can’t distinguish it from an authentic URLAND performance. The theme is AI in theater. Leave room for a plot twist at the end.”

Deze voorstelling is engels gesproken

Credits

Concept en spel - Thomas Dudkiewicz, Marijn Alexander de Jong en Jimi Zoet Techniek - Denzo Theatertechniek (André Goos) en Marcel Janssen Productieleidin - Andrea van Bussel en Elise de Fooij Publiciteit/marketing - Pien Visser Zakelijke leiding - Martha van Meegen Zakelijke assistentie - Mara Liza de Bakker Productie - URLAND Coproductie - Theater Rotterdam

di 07 januari
20:00u
Grote Zaal
Van € 10,50 tot € 21,00
Tickets
di 07 januari
20:00u
Theater, Language no problem, Performance
Van € 10,50 tot € 21,00
wo 08 januari
20:00u
Grote Zaal
Van € 10,50 tot € 21,00
Tickets
wo 08 januari
20:00u
Theater, Language no problem, Performance
Van € 10,50 tot € 21,00

Over URLAND

Urland is een Rotterdams performancecollectief dat bestaat uit Thomas Dudkiewicz, Marijn Alexander de Jong en Jimi Zoet. De drie performers maken beeldende, muzikale en fysieke voorstellingen die het publiek confronteren met universele thema’s en vragen. Het collectief is een vaste bespeler van Theater Kikker. De theaterhit UR maakte deel uit van de 2018-editie van Kikker Kiest. In september 2018 presenteerde Urland in de UR-triënnale, waarin zij hun eigen werk kritisch onder de loep namen. In april 2019 speelde de succesvoorstelling URLAUB in onze grote zaal. In september 2019 maakte ze een uitstapje naar de grote zaal van de Stadsschouwburg met de De Internet Trilogie. Ludwig Bindervoet maakte t/m 2023 ook onderdeel uit van het performance collectief maar kondigde aan solo verder te gaan. 

Meer over URLAND

Ook interessant voor jou

Terug knop Vooruit knop