Maxim Storms & Lobke Leirens

Tweetakt: Folks&Fools (16+)

Theater
Kurt van der Elst
Folks&Fools (16+)

In Folks&Fools bespelen Maxim Storms en Lobke Leirens de mythe van de zondebok.

Ze transformeren zich in twee onbezonnen figuren, uitverkoren door hun stam om een noodlottige queeste te vervullen.

Dapper falend volgen de schelmen elkaar langs wreedaardige versperringen in een buitenaards universum. Folks&Fools wordt een raadselachtig brouwsel vol legendarische kreten, kosmische schobbejakken en primaire vernieuwers in verval.

Creatie en spel - Lobke Leirens, Maxim Storms, Coaching - Jan Steen, Kostuum en decor - Rachid Laachir Lichtontwerp - Geert Vanoorlé Assistent kostuum - Nagima Laachir, Productie: Kunstencentrum nona Coproductie - Arenberg, Cement Festival, C-takt en Needcompany Met de steun van - CAMPO Met dank aan - Jan Geysen, Mia Sergant en Natacha Branellec Spreiding - Vincent Company

Over Lobke Leirens en Maxim Storms

Lobke Leirens en Maxim Storms onderzoeken het absurde in zowel het komische als het duistere. Op Theater aan Zee editie 2014 excelleerden ze met de labyrintvoorstelling KROCHT, gebaseerd op het Inferno van Dante Alighieri. In 2017 maakten ze Another One, deze werd geselecteerd door Circuit X 2017 en tourde in binnen- en buitenland. Na hun selectie door Big In Belgium 2018 werden ze in Schotland bekroond met de prestigieuze Total Theatre Award.