Josse Vessies / Nobody's Company

Extra Physical

Dans, Language no problem
let the body talk mind over matter
Extra Physical

Er ligt een kleurrijke wereld van abstracte vormen achter onze werkelijkheid verscholen. Josse wil ons hiermee (opnieuw) in contact brengen, om te tonen hoe we mogen vertrouwen op de vreemde gevoelens in en om ons lichaam. In onze harten en onze hoofden leven we tussen droomwereld en rationaliteit. Vier dit kleurrijke vermogen!

In Extra Physical brengen drie dansers een ode aan het buitenlichamelijke. Ze dagen het heersende, mechanistische wereldbeeld uit waarin logica andere vormen van ‘weten’ verdringt. Bewegend tussen staten van extase en scepsis, neemt hun lichaam de overhand. Ze tarten ze de zwaartekracht met zwevende objecten en intense choreografie. Vallend en zwevend gooien de dansers zichzelf tussen hemel en aarde in tableaus die aanvoelen als een soort neo-punk-maniërisme. 

Extra-Physical is een voorstelling over het onvermijdelijke, ‘buitenlichamelijke’. Over het belang van spirituele ervaringen, extases en trips in hoe we ons wereldbeeld vormgegeven. En dat het belangrijk is om te dromen in utopieën en te verdrinken in onzichtbare energievelden. Om via een droom-realiteit dichter tot jezelf en elkaar te kunnen komen. 

Met meeslepende dans en abstracte, zwevende figuren creëert Josse Vessies een tastbare dimensie van het extra-fysieke, waarvan we het bestaan visueel niet kunnen ontkennen. De dansers bewegen zich in interactie met de zwevende heliumwolken tussen poëtische objectmanipulatie en radicale fysieke vrijheid. Een fluïde werkelijkheid van licht en luchtigheid waarmee de dansers zich uitdrukken, maar waartegen ze zich ook rebels verzetten.

Credits

Creation & Performance - Josse Vessies Performance - Josse Vessies, Amit Palgi & t.b.a. Inflatables & Scenografie - Bambi van Baalen Sound Design - Amédée de Murcia Dramaturgie - Joris van Laak Lichtontwerp - Grischa Runge performance/dans

vr 21 maart
20:00u
Grote Zaal
Van € 9,00 tot € 18,00
Tickets
vr 21 maart
20:00u
Dans, Language no problem
Van € 9,00 tot € 18,00

Over Josse Vessies

Als interdisciplinair maker is Josse vaak op zoek naar manieren om via abstractie en beweging dichtbij de ongrijpbare fenomenen van lichamelijke ervaring te komen. Hij gebruikt hiervoor dans, objecten en nieuwe media technologie. Hiermee probeert hij het denken en het gesprek te openen over minder duidbare ervaringen van het mens-zijn. 

Josse’s visie op objecttheater is ‘neo-materialistisch’. Zo creëert Josse in Extra Physical een wervelstorm van kleurrijke rook, schitterend folie-materiaal geïnspireerd door de esthetiek van astrale werelden, aura’s en maniërisme; het toneel voor het choreografische ritme van extase en val.

Meer over Josse Vessies

Ook interessant voor jou

Terug knop Vooruit knop