HNTjong / Eva Line de Boer

Lente Uitjes: Emoji Explosie 8+

Jeugd
M. de Gruyter & N. de Jong
Emoji Explosie 8+
HNTjong / Eva Line de Boer

Lente Uitjes: Emoji Explosie 8+

Jeugd
Bart Grietens
Emoji Explosie 8+
HNTjong / Eva Line de Boer

Lente Uitjes: Emoji Explosie 8+

Jeugd
Bart Grietens
Emoji Explosie 8+
HNTjong / Eva Line de Boer

Lente Uitjes: Emoji Explosie 8+

Jeugd
Bart Grietens
Emoji Explosie 8+

Emoji Explosie is een visueel neon-spektakel. Een voorstelling als een game, met emoties als superpowers. Over omgaan met wat je voelt en hoe dit voor iedereen anders kan zijn.

Voor Mo loopt de spanning tijdens gym vaak hoog op. Vooral wanneer ze als allerlaatste gekozen wordt of als ze een wedstrijd verliest. Dan overvalt het haar: haar bloed begint te koken en het lijkt alsof ze ontploft van emotie. Ze voelt alle ogen op zich gericht; schaamt zich voor haar tranen en wenst dat de vloer van lava was, zodat ze zich kan teleporteren naar haar favoriete game – waar ze zich wel op haar gemak voelt. Het liefst had ze op school ook een controller om haar offline emoji’s mee te besturen.

’s Nachts in haar dromen gaan de gymzaal en de gamewereld steeds meer op elkaar lijken. Ze wordt achtervolgd door hypergevoelige basketballen, vuurt tranen af op tegenstanders en gymleraar Arend verandert in de Oppereindbaas. In deze tussenwereld durft ze haar gevoelens de vrije loop te laten en gaat ze alle challenges aan. Lukt het haar om het hoogste level te bereiken én haar innerlijke angsten in de gymles aan te gaan?

Je kunt deze voorstelling ook nog zien in Theater aan de slinger in Houten op vrijdag 23 februari. 

"Emoji Explosie schept een virtuele wereld waarin alles mogelijk is"

de Volkskrant

"De schitterende vormgeving van Emoji Explosie brengt werelden tot leven."

NRC

"Emoji Explosie’ doet liefdevol verslag van de stortvloed aan emoties die kinderen ervaren"

Het Parool

Een voorstelling als een game

"Ken je die emoji met het ontploffende hoofd? Zo voel ik mij vaak, alsof ik overloop van emoties. Dit is de voorstelling die ik mijn achtjarige zelf had gegund."
- Regisseur Eva Line de Boer

Emoji Explosie is de nieuwe jeugdvoorstelling van regisseur Eva Line de Boer en HNTjong over het fascinerende gebied tussen de online en offlinewereld. Een voorstelling over emoties, lichtelijk geïnspireerd door een game als Roblox, gebaseerd op gesprekken met kinderen. Een visueel neon-spektakel waarin het perspectief continu switcht. Met acteurs Ayisha Siddiqi als Mo, Paul R. Kooij als gymleraar Arend & Oppereindbaas en Roben Mitchell als alle obstakels.

Regie: Eva Line de Boer Spel: Ayisha Siddiqi, Paul R. Kooij en Roben Mitchell Dramaturgie: Martine Manten Scenografie: Tim Vermeulen Video ontwerp: Karlijn Milder Geluidsontwerp: Harpo 't Hart Kostuumontwerp: Jacob Kok Lichtontwerp: Marco Alibux Rekwisieten: Timo Arling Regieassistentie: Esther Sloots Choreografie: Winston Ricardo Arnon Educatiemakers: Ashley Boermans, Lotte de Leeuw en Marjolein Paans (stage) Techniek: Marco Alibux, Luc Huisman, Lennert Esser, Ivo Pas, Katja Landman