HNTjong / Eva Line de Boer

Lente Uitjes: Emoji Explosie 8+

Jeugd
M. de Gruyter & N. de Jong
Emoji Explosie 8+

Mo heeft zoveel gedachtes, gevoelens en vragen dat het soms lijkt alsof haar hoofd ontploft. Haar emoties vliegen dan alle kanten op. Alsof ze in een rollercoaster zit en tegelijkertijd wil schreeuwen, huilen en lachen. 

Om meer grip te krijgen op haar temperament, duikt Mo diep in een gloednieuwe online game wereld. Hier gaat ze de challenge met obstakels aan die ze in real life niet durft aan te gaan. Ze ontmoet allerlei figuren die haar emotioneel testen en aanvullen. Lukt het hun om samen de gevaarlijkste missies te overleven?

Emoji Explosie is een intieme voorstelling geïnspireerd op de wereld van de videogames waarin de emoties je om de oren vliegen. Een voorstelling voor iedereen die soms extreem veel en soms onwijs weinig voelt. Want hoe ga je om met gevoelens in een tijd waarin de emoji’s de boventoon voeren. 

Regie - Eva line de Boer Spel - Ayisha Siddiqi, Paul R. Kooij en Roben Mitchell Dramaturgie - Martine Manten Beeld - Tim Vermeulen & Jacob Kok Geluidsontwerp - Harpo ’t Hart Coproductie - HNTjong en Eva Line de Boer

ma 19 februari
14:30u
Grote Zaal
Van € 5,00 tot € 12,50
Tickets
ma 19 februari
14:30u
Jeugd
Van € 5,00 tot € 12,50
di 20 februari
14:30u
Grote Zaal
Van € 5,00 tot € 12,50
Tickets
di 20 februari
14:30u
Jeugd
Van € 5,00 tot € 12,50

Over Eva Line de Boer

Eva Line de Boer is een van de meest veelbelovende theatertalenten van het moment. Ze geeft in haar voorstellingen vorm aan haar fascinatie voor het openlijk delen van emoties in de openbare ruimte. Ze slaagt erin om tegelijk de schoonheid als de knulligheid van de mens te laten zien. In 2014 ontving ze de Ton Lutz Award, in 2016 de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs en 2019 de Charlotte Köhler prijs. Elly Scheele won het TheaterTekstTalent Stipendium van het Prins Bernhard Cultuur Fonds voor de tekst van Of ja. Elly heeft geschreven voor onder meer VPRO Medialab, NTJong, Lowlands, Orde van de Dag, Theater Bellevue en Garage TDI. Eerder maakte ze samen o.a. dit gebeurt allemaal tegelijk (2016) en Rust zacht Billy (2020). Van Eva Line waren daarnaast ook de voorstellingen Tutorial, the art of living (2018), Zeventien (2018) en Norway.Today (2019) in Theater Kikker te zien.

Meer over Eva Line de Boer