Char Li Chung / Toneelgroep Oostpool

Edward II - The gay king

Theater
wie ben ik uit de boekenkast
Edward II - The gay king

Helaas kan deze voorstelling wegens een coronabesmetting in de cast niet doorgaan. Heb je tickets dan ontvang je van ons bericht per mail.

Edward is jong en eigenwijs. Hij wordt gekroond tot koning, maar al snel wordt duidelijk dat Edward niet geïnteresseerd is in politiek. Hij wil liefde! Genot! Passie! Geen macht, moraal of plicht.

Met de kroon op zijn hoofd stort hij zich in wat hem al zijn leven lang onthouden is. Tot woede van zijn echtgenote en hofhouding heeft hij een affaire met een mannelijke onderdaan. Terwijl alle ogen op hem gericht zijn, lijkt Edward met zijn keuze voor liefde en seks de politieke en wereldlijke ontwikkelingen buiten te sluiten.

Het is zwaar om niet aan verwachtingen te voldoen, maar nog ondragelijker als je liefde wordt bestraft. Is de jonge en tegendraadse Edward gedwongen te kiezen tussen liefde en politiek? Sluiten zij elkaar uit? Of zijn ze te combineren in één mens? Edward II - The gay king is een sexy en flamboyant koningsdrama over een koppig en levenslustig mens dat het leven viert tot de uiterste consequentie.

Regisseur Char Li Chung maakt een eigenzinnig kostuumdrama gebaseerd op Christopher Marlowe’s koningsdrama Edward II en de homo-erotische sonnetten van William Shakespeare. Waar Shakespeare in de 16e eeuw homoseksualiteit nog verstopte, bracht Marlowe met Edward II een van de eerste volwaardige homoseksuele personages ten tonele.

Na het zeer goed ontvangen Don Caravaggio (nominatie BNG Bank Theaterprijs 2019) en zijn bewerking van Oscar Wildes De Profundis (2021) zet Chung opnieuw zijn tanden in een historisch personage.

tekst - Christopher Marlowe bewerking - Jibbe Willems regie - Char Li Chung spel - Abe Dijkman, Fjodor Jozefzoon, Tobias Kersloot, Ziggy Knel, e.a. dramaturgie - Madelon Kooijman