Jessie L'Herminez / Toneelschuur Producties

Dieven

Theater
uit de boekenkast
Annaleen Louwes en Esther Noyons
Dieven

In de tragikomische voorstelling Dieven schildert Dea Loher portretten van twaalf individuen wonend aan de rand van de stad.

Deze kleurrijke figuren zijn krampachtig op zoek naar troost, erkenning en de warmte van een ander. Hun twaalf verhaallijnen schuiven langs elkaar als drijvende eilandjes, net als zij wanhopig op zoek naar een klein beetje houvast.

De Duitse schrijfster Dea Loher wordt internationaal gezien als een van de meest toonaangevende hedendaagse toneelschrijvers. Met veel humor regisseert Jessie L’Herminez Lohers tekst over zoekende, fragiele mensen in een koude, kapitalistische samenleving.

Wat ik goed vind aan het stuk is dat het de maatschappij in al haar gespletenheid laat zien; een open wereld zonder eenduidige antwoorden of meningen en zeker zonder eenduidige werkelijkheid. Ik herken de angst van deze personages om het leven als zinloos te ervaren. De angst voor wat zich zou openbaren als het leven niet meer op iets bepaalds gericht is: werk, liefde, sport, de zorg voor een kind. Het schijnt dat wij altijd een doel moeten hebben in ons leven, ook al is het een verborgen doel. Maar het leven is er, ook als we niets doen, ook als we geen plan hebben. En na de nacht wordt het altijd weer dag. Dit stuk laat eerder een ‘toestand’ zien, dan een ‘actie’. In mijn versie wordt deze toestand levendig en kleurrijk. Dieven is een goede combinatie van het tragische en het komische met sterke personages en goede dialogen. Grotesk en klein en kwetsbaar naast elkaar. Het wordt een vervolg op mijn onderzoek naar grote en kleine speelstijlen. Ik wil laten zien hoe de personages zich door het leven heen spelen, bluffen. Tot ze het niet meer volhouden.” -  Jessie L'Herminez over Dieven

Regie - Jessie L’Herminez Tekst - Dea Loher Spel - Mara van Vlijmen, Nick Lavramento Silva, Nimuë Walraven, Monique Kuijpers e.a. Decor- Theun Mosk Kostuum - Lisanne Bovée Muziek - Janne Piksen

do 20 april
20:00u
Van € 9,00 tot € 18,00
Tickets
do 20 april
20:00u
Theater
Van € 9,00 tot € 18,00
vr 21 april
20:00u
Van € 9,00 tot € 18,00
Tickets
vr 21 april
20:00u
Theater
Van € 9,00 tot € 18,00

Over Jessie L'Herminez

Jessie L’Herminez (1990) studeerde Theaterdocent aan de Academie voor Theater in Tilburg en studeerde onlangs af aan de Regie Opleiding van de Academie voor Theater en Dans op de Hogeschool voor de Kunsten Amsterdam. In haar afstudeerjaar maakte Jessie Shopping and Fucking van Mark Ravenhill. Haar tweede afstudeervoorstelling Een Carnaval maakte zij met professionele- en amateurspelers. Deze won de André Veltkamp Beurs. Als regisseur verlangt Jessie specifiek naar acteurs die hun tekstuele ambacht sterk kunnen combineren met hun fysieke vaardigheden. In 2021 was L'Herminez te zien met De Stoelen.

Meer over Jessie L'Herminez

Ook interessant voor jou

Terug knop Vooruit knop