Jan Hulst & Kasper Tarenskeen / Oostpool

Detective Moncler

Theater
wie ben ik
Marijke de Gruyter en Nicolien de Jong
Detective Moncler

Hulst & Tarenskeen brengen met Detective Moncler een bloedstollende theaterthriller over verlies, de zoektocht naar vergiffenis en de wens om te verdwijnen.

Detective Moncler (gespeeld door Susan Visser, bekend van o.a. Gooische Vrouwen) is de beste detective van haar tijd. Maar wanneer ze uiteindelijk haar aartsvijand achter de tralies heeft gezet weet ze niet meer wie ze is. Ondanks de liefdevolle pogingen van haar naasten om haar aan een nieuw doel te helpen valt Moncler in een diep zwart gat. Ze besluit alles en iedereen achter zich te laten en geeft zich op voor een experimenteel overheidsprogramma. Ze zal ingevroren worden en in de verre toekomst worden ontdooid. In een nieuwe wereld met nieuwe kansen. 
  
Maar wanneer ze veel sneller dan verwacht wakker wordt gemaakt is ze gedwongen om de confrontatie aan te gaan met iedereen die ze zo rücksichtslos heeft achtergelaten. En dan blijkt er ook nog eens een nieuwe killer on the loose… 
 

Concept en regie - Jan Hulst & Kasper Tarenskeen  Tekst - Kasper Tarenskeen Scenografie - Jan Hulst Spel - Susan Visser e.a.

di 14 maart
20:00u
Theater
Van € 9,00 tot € 18,00
Tickets
di 14 maart
20:00u
Theater
Van € 9,00 tot € 18,00
wo 15 maart
20:00u
Theater
Van € 9,00 tot € 18,00
Tickets
wo 15 maart
20:00u
Theater
Van € 9,00 tot € 18,00

Over Hulst & Tarenskeen

Jan Hulst & Kasper Tarenskeen (1987 & 1988) schrijven en regisseren stukken over het epische en het alledaagse. Met een feilloos gevoel voor ironie nemen ze de prangende en minder prangende levensvragen van hun generatie onder de loep, tegen de achtergrond van het wereldnieuws. Begin 2019 presenteerden Hulst & Tarenskeen ASSAD, een mozaïekvertelling tegen de achtergrond van beslissende gebeurtenissen in de oorlog in Syrië. Hiervoor werden ze ondersteund door de Coproducers, een netwerk van – per seizoen 19/20 – 12 prominente theaters die jaarlijks twee voorstellingen helpen realiseren met een productiebijdrage en een groot aantal speelbeurten. Deze voorstelling was in februari 2019 te zien bij Theater Kikker. Onder de vlag van Frascati Producties maakten zij The Woods (2015), De Rekening (2016) en Scheeps-Horeca (2016, genomineerd voor de BNG Bank Theaterprijs en geselecteerd voor Circuit X en te zien tijdens de Voorjaarscollectie in Theater Kikker). Daarna maakten ze voor Oerol de locatie-voorstelling De Ilias (2016). In januari 2017 kwam de theaterhit Buut, De naderende dood! uit. In 2018 waagden ze zich aan een klassieker en herschreven ze Romeo & Julia in opdracht van Oostpool. In 2021 maakte het tweetal Baby Crazy It take a village...., eveneens voor Oostpool.

Meer over Hulst & Tarenskeen

Over Toneelgroep Oostpool

Toneelgroep Oostpool gelooft in theater als middel voor onvoorziene ‘ontmoetingen’ met andere mensen, tijden en denkbeelden. Het gezelschap laat je ervaren dat gevoelens tegenstrijdig kunnen zijn en gedachtes kunnen veranderen. Dat we samenleven met andere mensen, die zich net als wij elke dag opnieuw verhouden tot de onbevattelijkheid van ons bestaan. Daarom zijn de voorstellingen van Oostpool altijd persoonlijk. De voorstellingen bieden inzicht, troost of zoeken juist de confrontatie. Maar onvoorwaardelijk delen zij met de toeschouwer de vraag: Hoe nu mens te zijn? Voorstellingen van Toneelgroep Oostpool zijn steevast te zien in Theater Kikker zoals On the Road, Angels, America en People Places & Things of UMUNTU.

Meer over Toneelgroep Oostpool

Ook interessant voor jou

Terug knop Vooruit knop