Jan Hulst & Kasper Tarenskeen / Theater Oostpool

Detective Moncler

Theater
wie ben ik
Marijke de Gruyter en Nicolien de Jong
Detective Moncler

Hulst & Tarenskeen brengen met Detective Moncler een bloedstollende theaterthriller over een detective en haar verslaafde zoon die samen op zoek gaan naar de moordenaar van zijn vader.

Wat zou je anders doen als je je leven opnieuw zou kunnen leven? Detective Moncler (gespeeld door Susan Visser, bekend van o.a. Gooische Vrouwen) leeft voor haar politiewerk en ze is dan ook de beste in haar vak. Maar wanneer ze op non-actief wordt gezet vanwege buitenproportioneel geweld is ze haar doel in het leven kwijt. Zonder haar echtgenoot of puberzoon iets te vertellen besluit Moncler deel te nemen aan een experimenteel overheidsprogramma en verdwijnt.
 
Wanneer jaren later plotseling haar man dood gevonden wordt, keert Moncler terug om de moordenaar te vinden. Maar voordat ze weer als vanouds aan de slag kan moet ze haar verleden onder ogen komen. En de confrontatie aangaan met haar inmiddels volwassen zoon die ze zo meedogenloos achterliet. 

 

Concept en regie - Jan Hulst & Kasper Tarenskeen  Tekst - Kasper Tarenskeen spel - Susan Visser, Tim Linde, Emma Pelckmans, Denzel Goudmijn, Peter Schaap geluidsontwerp - Nick Putman dramaturgie - Fanne Boland kostuumontwerp - Patricia Lim kostuumatelier - Femke van Neerven lichtontwerp - Bart van den Heuvel scenografie - Jan Hulst

di 14 maart
20:00u
Van € 9,00 tot € 18,00
Tickets
di 14 maart
20:00u
Theater
Van € 9,00 tot € 18,00
wo 15 maart
20:00u
Van € 9,00 tot € 18,00
Tickets
wo 15 maart
20:00u
Theater
Van € 9,00 tot € 18,00

Over Hulst & Tarenskeen

Jan Hulst & Kasper Tarenskeen (1987 & 1988) schrijven en regisseren stukken over het epische en het alledaagse. Met een feilloos gevoel voor ironie nemen ze de prangende en minder prangende levensvragen van hun generatie onder de loep, tegen de achtergrond van het wereldnieuws. Begin 2019 presenteerden Hulst & Tarenskeen ASSAD, een mozaïekvertelling tegen de achtergrond van beslissende gebeurtenissen in de oorlog in Syrië. Hiervoor werden ze ondersteund door de Coproducers, een netwerk van – per seizoen 19/20 – 12 prominente theaters die jaarlijks twee voorstellingen helpen realiseren met een productiebijdrage en een groot aantal speelbeurten. Deze voorstelling was in februari 2019 te zien bij Theater Kikker. Onder de vlag van Frascati Producties maakten zij The Woods (2015), De Rekening (2016) en Scheeps-Horeca (2016, genomineerd voor de BNG Bank Theaterprijs en geselecteerd voor Circuit X en te zien tijdens de Voorjaarscollectie in Theater Kikker). Daarna maakten ze voor Oerol de locatie-voorstelling De Ilias (2016). In januari 2017 kwam de theaterhit Buut, De naderende dood! uit. In 2018 waagden ze zich aan een klassieker en herschreven ze Romeo & Julia in opdracht van Oostpool. In 2021 maakte het tweetal Baby Crazy It take a village...., eveneens voor Oostpool.

Meer over Hulst & Tarenskeen

Over Theater Oostpool

Theater Oostpool neemt je mee in wat de wereld nu bezighoudt. Onze verhalen zijn jong en vurig, maar ook persoonlijk en grappig. We kiezen voor een verscheidenheid aan achtergronden en culturen. Theater is voor iedereen. Kom kijken, we hebben geen tijd te verliezen. Voorstellingen van Theater Oostpool (voorheen Toneelgroep Oostpool) zijn steevast te zien in Theater Kikker zoals On the Road, Angels in America, People Places & Things, UMUNTU, Edward II the gay king en Baby Crazy.

Meer over Theater Oostpool