Tuning People: Jef van Gestel en Peter Vandemeulebroecke

Tweetakt: DEEG (14+)

Specials & festivals, Language no problem, Performance
DEEG (14+)

In een nagenoeg lege wereld staan twee mannen, met een paar dingen die niet veel meer zijn dan wat ze zijn: een emmer, meel, een tak, een stoel, een tuinslang.

Apocalyptische, futuristische, ritualistische, komische, kosmische en prehistorische beelden ontstaan. Twee mannen die van niets, iets proberen te maken. DEEG laat de mens zien, die zijn redding vindt in creativiteit, om te overleven in de leegte.

DEEG* is, na Kadrage**, een nieuwe beeldende creatie van Peter Vandemeulebroecke en Jef Van gestel op het snijvlak tussen beeldende kunst, performance en fysiek theater. De voorstelling staat of valt niet bij één bepaalde interpretatie en daagt het publiek uit. Het is caleidoscopische beeldenmachine over hoe de mens voortdurend zijn wereld probeert vorm te geven. Ook deze keer werken Van gestel en Vandemeulebroecke nauw samen met theatermaker Harm van Geel die de regie voor zijn rekening neemt.

*Het meel dat in de voorstelling wordt gebruikt is een restproduct en is niet voor menselijke
consumptie bestemd.
**Kadrage werd genomineerd voor de VSCD mime/performance prijs 2022.
 

Concept, creatie, vormgeving en spel – Peter Vandemeulebroecke en Jef Van gestel Regie - Harm van Geel Spel-coaching – Lars Brinkman Geluidsontwerp - Ruben Nachtergaele Techniek - Janneke Donkersloot Lichtontwerp - Elisabeth Kaldeway Dramaturgie Pol Eggermont Regie-assistentie - Noah Janssen Productie - Feikes Huis en Tuning People In samenwerking met - de Brakke Grond en c o r s o Met steun van - De Vlaamse Gemeenschap en Fonds Podiumkunsten

za 24 juni
20:15u
Grote Zaal
 
Tickets
za 24 juni
20:15u
Specials & festivals, Language no problem, Performance
 

Over Tweetakt

Festival Tweetakt in Utrecht is een kunstenfestival voor iedereen. Met theater- en dansvoorstellingen, muziekoptredens, beeldende kunst, interactieve installaties en meer. Door jonge talenten en ervaren makers, uit Utrecht, uit Nederland en België, maar ook van ver daarbuiten. Geschikt voor alle leeftijden; van kleuters tot jongeren tot opa en oma. Theater Kikker is sinds jaar en dag vaste festivallocatie van Tweetakt. 

Meer over Tweetakt

Over de makers

Jef Van gestel studeerde in 2004 af als theatermaker aan de Toneelacademie Maastricht. Hij maakte en speelde voorstellingen bij o.a fABULEUS, Het Veem Theater en het RO Theater. Jef is onderdeel van het eigenzinnige en speelse gezelschap Tuning People. Hij stond eerder op Tweetakt met voorstellingen als O O O, Kadrage en Rita.

Peter Vandemeulebroecke (1983) is een Belgische acteur en maker. Hij deed zijn opleiding aan de aan de Toneelacademie Maastricht en is afgestudeerd in 2005 als theatraal performer.