Char Li Chung / Toneelgroep Oostpool

De Profundis - A gay love letter

Theater
wie ben ik uit de boekenkast
Henri Verhoef
De Profundis - A gay love letter

Helaas is deze voorstelling geannuleerd. Heb je tickets dan ontvang je van ons bericht.

Een aanklacht, een smeekbede, een ode aan een verloren liefde.

Char Li Chung regisseert Oscar Wilde’s De Profundis, een aangrijpende literaire getuigenis van een liefde tussen twee mannen. Wilde schreef vanuit de gevangenis één van de langste en meest urgente ‘liefdesbrieven’ ooit: een amour fatale, een ode aan een verloren liefde. De nooit verstuurde brief is zowel een bittere klaagzang voor een verloren liefde als een loflied op vriendschap en vergeving. Wilde, veroordeeld wegens sodomie, beschrijft nauwgezet een even destructieve als verslavende passie. Liefde en haat, schoonheid en wrok vechten om voorrang. Lijden is het resultaat. Zonder schaamte of terughoudendheid uit Oscar Wilde zijn woede, zijn verlangen, zijn pijn.

Zoals Oscar Wilde in het schrijven van zijn brief een absolute vrijplaats vond, maakt Chung van het toneel zo’n zelfde ruimte. Een woedeverzamelplaats. Een biechtstoel waar alles hardop gezegd kan worden. Een plek waar de diepste en donkere gedachten het licht zien. De Profundis is een mix van theater, dans, muziek en beeld, gespeeld door Ludwig Bindervoet, gedanst door Ivan Montis en met livemuziek van performancekunstenaar Ariah Lester.

tekst - Oscar Wilde vertaling - Gerrit Komrij bewerking - Bart van den Donker en Char Li Chung regie - Char Li Chung spel - Ludwig Bindervoet muziek en performance - Ariah Lester  dans - Ivan Montis dramaturgie - Madelon Kooijman scenografie - Koen Steger lichtontwerp - Yuri Schreuders kostuumontwerp - Femke van Neerven en Jessica Helbach

di 18 oktober
20:00u
Theater
Van € 9,00 tot € 18,00
di 18 oktober
20:00u
Theater
Van € 9,00 tot € 18,00
wo 19 oktober
20:00u
Theater
Van € 9,00 tot € 18,00
wo 19 oktober
20:00u
Theater
Van € 9,00 tot € 18,00
do 20 oktober
20:00u
Theater
Van € 9,00 tot € 18,00
do 20 oktober
20:00u
Theater
Van € 9,00 tot € 18,00

Over Char Li Chung

Italiaans-Nederlandse Char Li Chung (Nederland, 1995) studeerde in 2017 af aan de Regie Opleiding van de Toneelacademie Maastricht. Direct aansluitend presenteerde hij bij Frascati what we talk about when we talk about love (Fraslab oktober 2017) gevolgd door Bij jou begin ik (Frascati Producties, 2018). De solo werd genomineerd voor de BNG Theaterprijs. Don Caravaggio (Frascati Producties, 2019) eveneens genomineerd voor de BNG Theaterprijs, geselecteerd voor het Vlaams Theaterfestival en door NRC-critici verkozen tot één van de top tien voorstellingen van 2018/2019. In februari 2020 kwam bij Frascati Producties Wolven huilen niet alleen uit, geschreven door Don Duyns en losjes gebaseerd op o.m. de documentaire The Wolfpack. Vanaf 2021 maakt Chung vanuit het talentontwikkelingstraject bij Frascati Producties een geleidelijke overstap naar het artistieke team van Toneelgroep Oostpool. Frascati Producties zal hem als co-producent in die fase blijven ondersteunen.

Meer over Char Li Chung

Over Toneelgroep Oostpool

Toneelgroep Oostpool gelooft in theater als middel voor onvoorziene ‘ontmoetingen’ met andere mensen, tijden en denkbeelden. Het gezelschap laat je ervaren dat gevoelens tegenstrijdig kunnen zijn en gedachtes kunnen veranderen. Dat we samenleven met andere mensen, die zich net als wij elke dag opnieuw verhouden tot de onbevattelijkheid van ons bestaan. Daarom zijn de voorstellingen van Oostpool altijd persoonlijk. De voorstellingen bieden inzicht, troost of zoeken juist de confrontatie. Maar onvoorwaardelijk delen zij met de toeschouwer de vraag: Hoe nu mens te zijn? Voorstellingen van Toneelgroep Oostpool zijn steevast te zien in Theater Kikker zoals On the Road, Angels, America en People Places & Things of UMUNTU.

Meer over Toneelgroep Oostpool

Ook interessant voor jou

Terug knop Vooruit knop