Booi Kluiving / De Nieuwe Oost

De Memers

Theater
wij en de wereld
Bart Grietens
De Memers

Tot 25 februari gelden er nog een aantal richtlijnen binnen ons theater.

Bekijk onze richtlijnen

Geinspireerd door de online wereld brengt theatermaker Booi Kluiving een ode aan al die typerende plaatjes online; memes. In De Memers onderzoekt kluiving deze grappige plaatjes die zich razendsnel verspreiden via reddit, facebook en instagram en maakt de vertaalslag naar het theater. Laat je meevoeren in de wonderlijke wereld van memes: van politieke tot wholesome memes, en van relatable tot edgy dank. Een voorstelling voor doorgewinterde shitposters én voor mensen die nog uit het analoge tijdperk komen.

De Memers is een zoektocht van helden en anti-helden binnen het koninkrijk dat we Het Internet noemen. Waarin creativiteit en digitale mogelijkheden strijden tegen censuur en controle. Het theater wordt een digitaal-analoog lab waarin geknipt en geplakt wordt maar ook fysiek gespeeld en digitaal gecreëerd. De Memers maakt de typische dynamiek van verspreiding van creatieve content (zoals de meme) op het internet zichtbaar. Met De Memers creëert Booi een eigenzinnig avontuur in zijn ‘digitale Memesphere’ op de theatervloer.

Na KEK (2018) en Let’s Play (2020) komt Booi Kluiving opnieuw met een voorstelling over internetcultuur.

 

Concept en tekst - Booi Kluiving Technische conceptontwikkeling - Wieke van Rosmalen Scenografie - Kars van den Heuvel Spel - Lindsay Zwaan, Wieke van Rosmalen, Maurice Vonk & Brent de Vries Digitale dramaturgie - Ioana Stanescu Dramaturgie - Pol Eggermont Artistieke begeleiding - Eve Hopkins Technisch Advies - Gertjan Biasino Rekwisieten - Thomas de Wit coproductie van - De Nieuwe Oost & Feikes Huis Mede mogelijk gemaakt door - Fonds Podiumkunsten, Stimuleringsfonds Digitale Cultuur, AFK, Fonds21