Anne Reitsma & Jimmie Feld, Ronald ter Telgte, Tamar van der Ven e.a.

Kikker Experimenteert: ECHO 3.0, Weerzien & Compleet

Specials & festivals, Theater
wij en de wereld
ECHO 3.0, Weerzien & Compleet

I.v.m. ziekte kan de presentatie van Anne Reitsma en Jimmie Feld helaas niet doorgaan. Kikker Experimenteert gaat wel gewoon door met de andere programmaonderdelen van Ronald ter Telgte en Tamar van der Ven. 

Theater Kikker gaat het experiment aan en presenteert makers midden in hun maakproces. 

Verschillende makers laten voor één avond zien waar ze mee bezig zijn en vragen feedback aan het publiek. Aan jou dus. Een intieme en verrassende avond en een kijkje in de Kikkerkeuken. In deze editie: ECHO 3.0 van Anne Reitsma en Jimmie Feld, Compleet van Tamar van der Ven en Weerzien van Ronald ter Telgte.

Over de makers

Ronald ter Telgte
Als theatermaker en docent is Ronald ter Telgte altijd op zoek naar verbinding om vanuit de gezamenlijkheid een voorstelling te laten ontstaan. Zijn voorkeur gaat uit naar maken vanuit de groep en niet vanuit een vast script. Tijdens zijn maakprocessen zet hij filosoferen vaak in om tot materiaal te komen. De voorstellingen worden met name gespeeld door jongeren waarmee hij maatschappelijk geëngageerde thema’s onderzoekt. Voor Kikker Experimenteert de eerste scenes van zijn afstudeervoorstelling aan de HKU Theatre in Education. 

Tamar van der Ven
Tamar van der Ven studeert dit jaar af aan de opleiding Writing for Performance aan de HKU en heeft hiervoor de bachelor Humanistiek gedaan. In het werk van Tamar staat het zoekende denken centraal. Zelf is ze op zoek naar een vorm van theater en kunst waarbij ingewikkelde processen inzichtelijk en behapbaar worden gemaakt. 

Anne Reitsma en Jimmie Feld
Anne Reitsma is in 2017 afgestudeerd aan de Acteursopleiding van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. In 2022 rondde ze haar masteropleiding af aan de Master of Music (Music Theatre) opleiding van ArtEZ. Tijdens haar mastertraject ontwikkelde Anne een werkwijze waarbij het uitvoeren van sociaal vooronderzoek centraal staat bij het verzamelen van materiaal. Momenteel is ze werkzaam als actrice, regisseur, regie- en dramaturgie assistent. Jimmie Leone Feld is net afgestudeerd aan het conservatorium Utrecht bij de opleiding Musician 3.0. Als muzikant is hij werkende in het maken van beats, bassist bij zijn band Magik Trick en componist voor verschillende muziektheater projecten. Naast het componeren werkt hij als technicus bij het Utrechtse gezelschap Aluin.