Het Laagland / SALLY Dansgezelschap Maastricht

Herfststukjes: De Grote Gele Graafmachine 4+

Jeugd
Tetsturo Miyazak
De Grote Gele Graafmachine 4+

Waarom zijn kleuters vaak geobsedeerd door graafmachines en hijskranen? Hoe komen die fascinaties tot stand? Biologisch bepaald of juist bijgebracht? Welke dingen leren we – soms al heel jong – aan? De Grote Gele Graafmachine is een aanstekelijke mix van dans en theater waarin alle regels en gewoontes vrolijk door de wc worden gespoeld.

Welkom onder de motorkap van de grootste krachtpatser van iedere bouwplaats: de grote gele graafmachine. Onderdelen schuiven in elkaar, knallen uit elkaar. Klabam, kaboem en de klus is klaar. Vier goed geoliede onderdelen doen altijd precies wat van een graafmachine wordt verwacht. Totdat één deel er ineens anders over denkt. Dit onderdeel wil los. Waarom alleen maar graven en scheppen en nooit springen of steppen? Hoezo is een cementmolen niet om in te slapen? Zou een graafmachine niet kunnen dansen als hij toch al zo soepel beweegt? De onderdelen twijfelen hardop of al die afspraken wel kloppen. Twijfel je mee?

Concept, regie & choreografie - Lennart Monaster & Stefan Ernst Dans & spel - Giorgio Lepelblad, Rutger Remkes, Thirza Riphagen, Jennifer Muntslag
 

di 17 oktober
14:30u
Grote Zaal
Van € 5,00 tot € 12,50
Tickets
di 17 oktober
14:30u
Jeugd
Van € 5,00 tot € 12,50

Over Het Laagland

Theatergezelschap Het Laagland maakt voorstellingen voor de hele familie. Met de tourneeproducties, schoolvoorstellingen en locatietheater zorgen ze, al spelend, vertellend en verbeeldend, voor herkenning en verwondering. Door je aan te spreken op de kracht van je eigen verbeelding en inlevingsvermogen, moedigen ze je aan om verder te kijken dan de wereld die je al kent en verder te komen op weg naar wie je bent, wat je kunt en waar je voor wilt gaan. Eerder was Het Laagland in Theater Kikker tijdens het Uk&Puk Festival met De kleine Cowboy 4+. In 2021 zag je de voorstelling Een Ruimtereis 4+ tijdens Herfststukjes.

Meer over Het Laagland

Over SALLY Dansgezelschap Maastricht

SALLY vertelt actuele en maatschappelijke verhalen door middel van dans. Het dansgezelschap wil eerst de mensen en vervolgens de toekomst in beweging brengen. Jonge mensen staan centraal. SALLY leert hen geloven in wie ze zijn en leert hen zich te ontplooien: in voorstellingen, workshops en danslabs. Stefan Ernst (1975) is choreograaf, cineast én componist. Samen met Ronald Wintjens richtte hij in 2006 SALLY Dansgezelschap Maastricht op. Sindsdien is hij als artistiek leider en huischoreograaf aan het gezelschap verbonden.

Meer over SALLY Dansgezelschap Maastricht

Herfststukjes

Deze voorstelling maakt deel uit van de Herfststukjes, jeugdtheater in de vakantie. Een gezamenlijk project van Stadsschouwburg Utrecht, Theater Kikker, Podium Hoge Woerd, De Lieve Vrouw, Bibliotheek Utrecht, Flint, Theater de Veerensmederij en Aan de Slinger. Om zoveel mogelijk kinderen in de provincie Utrecht te laten beleven hoe mooi theater is.