Patsy Kroonenberg / Veenfabriek

Tweetakt: De Grootste Hondenshow ter Wereld in Nederland (14+)

Specials & festivals
De Grootste Hondenshow ter Wereld in Nederland (14+)

De Grootste Hondenshow ter Wereld in Nederland is een verhaal over de mensen die ’s ochtends vroeg uit hun huizen vertrekken en ’s middags de sterren van de hemel lopen ‘in de ring’.

In deze tragikomische, muzikale voorstelling heeft Patsy Kroonenberg zich laten inspireren door het verhaal van haar tante. Ze kon geen kinderen krijgen en besloot alle liefde die ze had aan haar honden te geven. 

Concept - Patsy Kroonenberg en Hendrik de Pecker Tekst - Hendrik de Pecker Eindregie - Sanne Vogel Spel - Ruta van Hoof en Patsy Kroonenberg Scenografie en kostuumontwerp - Omroep Sjeun Compositie - Ruben den Brok Lichtontwerp - Bogi Bakker Techniek - Roel Leenders Productie - Diane du Pont en Immi Verwer Marketing - Anna Musch Campagnebeeld - Lin Woldendorp Organisatie - Veenfabriek Zakelijk Leiding - Vashti de Caluwé Met dank aan - Teun Smits, Layla ter Horst, Cynthia Dijkhuizen, Fonds Podiumkunsten, BNG cultuurfonds, Gemeente Leiden, Janivo, Fentener van Vlissingen Fonds, Lira Fonds

za 22 juni
14:00u
Grote Zaal
 
tickets
za 22 juni
14:00u
Specials & festivals
 
za 22 juni
20:30u
Grote Zaal
 
tickets
za 22 juni
20:30u
Specials & festivals
 
zo 23 juni
14:00u
Grote Zaal
 
tickets
zo 23 juni
14:00u
Specials & festivals
 
zo 23 juni
20:30u
Grote Zaal
 
tickets
zo 23 juni
20:30u
Specials & festivals
 

Over de makers

Vorig jaar stond Patsy met haar succesvolle solo Totale Treurnis op Theaterfestival de Parade. Dit jaar is ze Nieuwe Maker bij de Veenfabriek. De komende twee jaar zal Patsy zich als maker, muzikant en acteur bij de Veenfabriek ontwikkelen. Dit is de eerste voorstelling die ze maakt binnen dit traject. 

Sinds 2004 maakt en speelt de Veenfabriek – met Muziek, Taal, Eten en Techniek – nieuw geschreven en gecomponeerde interdisciplinaire voorstellingen waarin alle zintuigen worden aangesproken. Het werk van de Veenfabriek is actueel, speels en vernieuwend, en speelt in theaters, concertzalen en op locaties en festivals door heel Nederland en daarbuiten. De Veenfabriek is in 2004 opgericht door Paul Koek. Sinds 2020 is Joeri Vos artistiek leider, die in 2017 aansloot naast Paul Koek. Vos' werk bij de Veenfabriek wordt geroemd om de nieuwe manier waarop in een intuïtieve dramaturgie, muziek en tekst samenvloeien en elkaar versterken.

Over Tweetakt

Festival Tweetakt in Utrecht is een kunstenfestival voor iedereen. Met theater- en dansvoorstellingen, muziekoptredens, beeldende kunst, interactieve installaties en meer. Door jonge talenten en ervaren makers, uit Utrecht, uit Nederland en België, maar ook van ver daarbuiten. Geschikt voor alle leeftijden; van kleuters tot jongeren tot opa en oma. Theater Kikker is sinds jaar en dag vaste festivallocatie van Tweetakt. 

Meer over Tweetakt