Floor Houwink ten Cate / Frascati Producties

Dance Me to the End of Love

Theater
Eva Roefs
Dance Me to the End of Love

Als geliefden trouwen, vieren we feest. Als geliefden sterven, nemen we afscheid. Maar wat doen we als geliefden uit elkaar gaan? 

Dance Me to the End of Love is een muzikaal scheidingsritueel waarin geliefden hun gedeelde en eigen leven(s) vieren en hun break up(s) bewenen, en omgekeerd, met hun naasten als corps de ballet. Regisseur en schrijver Floor Houwink ten Cate haalt de meest gedateerde romantische opera, het Zwanenmeer, door de mangel en vertelt een urgent verhaal over de complexiteit van (zelf)liefde, falen en partner- en ouderschap in onze patriarchale en kapitalistische samenleving.  

One-woman-operacomponist, -orkest en -koor Annelinde Bruijs en Floor Houwink ten Cate bouwen na hun eerdere samenwerkingen aan Merkel (Nineties Productions, 2019), One Man Show en Sea of Silence met Dance Me to the End of Love verder aan hun eigen pop-art-opera waarin ze de klassieke vorm bevragen en transformeren tot extreem vormgegeven, grote en kwetsbare gebaren. 

Concept, tekst, regie - Floor Houwink ten Cate Compositie - Annelinde Bruijs Spel - o.m. Charlie Chan Dagelet Muzikanten & corps de ballet n.t.b. 

do 23 maart
20:00u
Van € 9,00 tot € 18,00
do 23 maart
20:00u
Theater
Van € 9,00 tot € 18,00
vr 24 maart
20:00u
Van € 9,00 tot € 18,00
vr 24 maart
20:00u
Theater
Van € 9,00 tot € 18,00

Over Floor Houwink ten Cate

Regisseur en schrijver Floor Houwink ten Cate (1987) maakt urgente voorstellingen op het snijvlak van muziektheater, opera en film, gebaseerd op persoonlijke gewetensvragen. In haar beeldende en fysieke portretten viert ze het ongemak en de pijn van het leven door grote morele dilemma’s terug te brengen tot menselijke proporties en door onderbelichte problemen op te blazen tot operateske proporties. Met het collectief Nineties Productions won ze de BNG Bank Theaterprijs voor de voorstelling Untitled, 2017. Floor viel tevens op met haar regiedebuut Merkel. In 2020 maakte ze de overstap naar Frascati Producties. Daar maakt ze de door pers en publiek bejubelde solo One Man Show (Frascati Producties, 2021) en werkte ze samen met acteur Benjamin Moen en operacomponist en -zangeres Annelinde Bruijs. Voor Sea of Silence, werkt Floor opnieuw samen met Benjamin Moen en Annelinde Bruijs. Met Annelinde bouwt ze gestaag aan een nieuwe, sociaal-politieke operavorm waarin ze de klassieke opvattingen over opera bevragen en transformeren tot grote kwetsbare gebaren.

Meer over Floor Houwink ten Cate

Ook interessant voor jou

Terug knop Vooruit knop