Kopergietery

Tweetakt: Club Toulouse (14+)

Specials & festivals, Language no problem, Muziektheater
Evelyne Six
Club Toulouse (14+)

Een hoogst beweeglijke, visuele voorstelling die antwoorden tracht te vinden op met-goud-en-glitter-overdekte-stereotiepe-extravagante-genderfluïde-hokjesdenkende-profilerende-prangende-statussymboolgerelateerde vragen.

Geïnspireerd op het werk en leven van Toulouse-Lautrec, de befaamde Franse tekenaar/kunstschilder die het Parijse nachtleven op doek vastlegde, duiken Roman Van Houtven en Marieke Dermul onder in het achterland van fashion, nightlife en de emotionele honger van jonge mensen.

Club Toulouse…
een club waar de backstage meer verhalen vertelt dan de frontstage.
een club waar zelfs de lelijkste woorden sexy klinken.
een club waar ducttape en naaldhakken mensen rechtop houden, omdat ze zonder opsmuk
misschien wel uit elkaar vallen.
Club Toulouse…
een hoogst beweeglijke, visuele voorstelling die antwoorden tracht te vinden op met-goud-en-glitter-overdekte-stereotiepe-extravagante-genderfluïde-hokjesdenkende-profilerende-prangende-statussymboolgerelateerde vragen.
Durf jij te tonen wie je écht bent?
 

Concept en regie - Marieke Dermul, Roman Van Houtven Spel - Gytha Parmentier, Roman Van Houtven Coach - Randi De Vlieghe Kostuums - Ellada Damianou Muziekbijdrage - Joeri Cnapelinckx Licht - Jeroen Doise Klank - Jonas De Wulf Techiek - Koen Demeyere, Jonas De Wulf, Sebastien Van Huffel Reistechniek - Jonas De Wulf, Tim Oelbrandt Productieleiding - Gielke Smet Productie - KOPERGIETERY & KGbe Deze productie kwam tot stand met de steun van - de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid.
 

Over de makers

Roman Van Houtven is danser, choreograaf, acteur en theatermaker. Hij studeerde in 2014 af aan P.A.R.T.S., waarna hij bij Rosas Educatie betrokken blijft als dansdocent en educatief medewerker. Hij danste in ‘Un Sacre du Printemps’ (Daniel Linehan/Hiatus) en werkte als choreograaf voor BRONKS/De Munt (‘It’s Frankenstein, Stupid!’) en de Kunsthumaniora Brussel. Sinds 2016 speelt hij in het internationaal geroemde ‘Wij/Zij’ (‘Us/Them’) van BRONKS. Recent was hij actief als choreograaf bij Dance X Performance (Rosas Education). In de vernieuwde VRT-reeks ‘Dertigers’ zal Roman een hoofdrol vertolken. In zijn eigen podiumwerk gaat hij op zoek naar hoe tekst en beweging harmonieus samengaan. Naar hoe een beweging soms meer zegt dan 1000 woorden en hoe een sterke zin een choreografie kracht kan bijzetten.

Marieke Dermul is digital storyteller (o.a. VRT) en theatermaakster/multidisciplinair performer. Ze studeerde in 2014 af aan de Theaterschool van Amsterdam. Ze speelde voor hetpaleis, Maas theater & Dans, fABULEUS en Frascati. In haar eigen multidisciplinair werk - vaak met een flinke scheut popmuziek - speelt Dermul graag met de grens tussen docu en fictie. Naast theatermaker is ze ook singer-songwriter en DJ.

Gytha Parmentier rondde in 2014 haar opleiding Drama aan KASK School of Arts Gent af. Sindsdien is ze overwegend in het theater te zien. Met ‘Wij/Zij’ en ‘Show’ (BRONKS/regie: Carly Wijs) reisde ze de wereld rond en won o.a. de Vertebra Award voor Beste Actrice (Fringe Festival). Ze werkt voor diverse gezelschappen, waaronder Ontroerend Goed, fABULEUS, Laika (recent speelt ze in ‘Lucht’) en playField. Daarnaast speelde ze in de tv-series als ‘De Infiltrant’, ‘Vermist’ en ‘De Ridder’. Zowel op als naast het scherm danst Gytha veel. In 2016 startte ze het Twerk-collectief ‘Tw*rkshop’. Ze danst tevens bij ‘t Schoon Vertier (cabaret) en ontwikkelde zich in hedendaagse dans door workshops en performances bij Les Ballets C de la B.