Productiehuis Meer Opslag

Herfststukjes: Broer X 9+

Jeugd
Moon Saris
Broer X 9+
Productiehuis Meer Opslag

Herfststukjes: Broer X 9+

Jeugd
Moon Saris
Broer X 9+

Rik is elf en krijgt een broertje. Tenminste, hij heeft zijn ouders er in de keuken over horen fluisteren. En wanneer grote mensen fluisteren…  dan moét je wel luisteren.

Rik begrijpt al snel dat zijn broertje geen gewoon leven gaat krijgen, omdat hij gehandicapt ter wereld zal komen. Hij zal bijvoorbeeld moeite hebben met taal en praten. Dus gaat Rik alvast op onderzoek uit. Want… wat kan hij doen om het zijn kleine broertje straks zo makkelijk mogelijk te maken en vooral: hem te helpen waar mogelijk?
In zijn dappere zoektocht ontmoet hij heel veel verschillende mensen bij wie hij vragen maar ook zijn twijfels kwijt kan. Iedereen heeft wel iets te vertellen: soms nuttige, soms rare maar vooral ook bruikbare tips en ideeën. Dus wanneer de moeder van Rik vertelt dat hij een broertje krijgt, weet hij alláng hoe lastig het gaat worden én wat hij er aan zal doen om zijn leven zo fijn mogelijk te maken.
Broer X raakt gevoelige snaren en zit het publiek letterlijk dicht op de huid, maar blijft toch licht van toon.
 

Regie en concept - Rob Vriens Tekst - Kristo Sagor Spel - Jeroen van Venrooij, Reno van Rijsewijk Kostuum - Doriene van der Wijst Muziek - Wolfram Reisiger

Herststukjes

Deze voorstelling maakt deel uit van de Herfststukjes, jeugdtheater in de vakantie. Een gezamenlijk project van Stadsschouwburg Utrecht, Theater Kikker, Podium Hoge Woerd, De Lieve Vrouw, Bibliotheek Utrecht, Flint, Theater de Veerensmederij en Aan de Slinger. Om zoveel mogelijk kinderen in de provincie Utrecht te laten beleven hoe mooi theater is.