Joseph Toonga

What You See: BORN TO EXIST: THE WOMEN I KNOW

Dans
Karin Jonkers
BORN TO EXIST: THE WOMEN I KNOW

Op achtjarige leeftijd verhuisde Joseph Toonga van Kameroen naar Engeland. Zijn moeder en tantes vergezelden hem en brachten hem in Londen groot.

Born To Exist is een ode aan hen. De drie dansers zijn veerkrachtig, sterk, kwetsbaar. Drie vrouwen van kleur, die in een land vol vooroordelen een leven opbouwen. Born to Exist is de afsluiter van een drieluik waarin onvertelde verhalen van immigranten centraal staan. Een hiphopchoreografie die verandering eist en de mens in al zijn complexiteit toont. 

Op deze avond word je bovendien getrakteerd op een audiowerk van performance kunstenaar Giorgia Ohanesian Nardin en een kort optreden van de Pakistaanse danseres Kami Sid.

choreografie - Joseph Toonga performance - Aisha Webber, Amanda de Souza, Paris Crossley compositie - Michael ‘Mikey J’Asante dramaturg - Peggy Olislaegers lichtontwerp - Simisola Majekodunmi kostuums - Jessica Xavier creative producer - Emily Crouch repetitors - Ricardo Da Silva & Stefano A Addae 

justusdancetheatre.com

Over What You See

Positief activistisch, uitnodigend en verbindend, omarmt What You See ongemak en viert het de veelkleurigheid van gender en identiteit met o.m. dans, theater, performance, exposities en muziek. Met als motto MY BODY, MY PROTEST nodigt What You See van 17 t/m 20 november kunstenaars uit die hun lichaam inzetten om de ruimte te claimen, de norm te bevragen en nieuwe mogelijke werelden openen. Positief activistisch, uitnodigend en verbindend. Wees welkom!