Beige - Kikker Stelt Voor: Sheralynn Adriaansz

vr 05 februari 2021

Het Huis Utrecht

Op Locatie: Het Huis Utrecht - Grote Zaal Boorstraat 107, 3513 SE Utrecht NL - Beige

Kikker Stelt Voor: Sheralynn Adriaansz

Deze voorstelling is geweest
Benieuwd naar andere voorstellingen van Kikker Stelt Voor: Sheralynn Adriaansz? Bekijk hier alle voorstellingen van Kikker Stelt Voor: Sheralynn Adriaansz
Door de verlening van de lockdown kan deze voorstelling helaas niet doorgaan. Heb je tickets, dan ontvang je van ons bericht.

Als je familie wortels in Afrika heeft, ben jij dan ook Afrikaans? En kan je daar dan trots op zijn? Maar waarom eigenlijk? Waarom zou je trots zijn op iets waar je geen invloed op hebt gehad?
Sheralynn Adriaansz voert ons op een persoonlijke reis mee naar wat zij denkt dat haar culturele identiteit is. Een reis vol desillusies, vergissingen, schaamte en ongemak. Beige is een verhaal over wortels en nageslacht. Een ontroerend eerlijke en komische voorstelling vol onwetendheid, confrontaties, rituelen en ongemak.

Deze voorstelling vindt plaats in Het Huis Utrecht.
terug <

geweest
voorstellingsinformatie
concept, tekst, spel
Sheralynn Adriaansz
eindregie
Samora Bergtop
Locatie
Het Huis Utrecht
sheralynn_adriaansz
Casper Koster

De pers over de voorstudie die Sheralynn Adriaansz maakte voor Over het IJ Festival:

Verrassende zelfspot en venijn in de staart.(…) Een gewiekste performance (…) over culturele achtergrond die de identiteitspolitieke focus van de zoektocht naar gemeenschap en verbondenheid zowel viert als bekritiseert.

Theaterkrant

Zeer trefzeker, met een fijne afwisseling van onverwachte humor en ontroerende anekdotes, vertelt ze haar slim opgebouwde verhaal

Het Parool

Met ontwapenende zelfspot schetst zij hoe zwart-witrelaties nu een must zijn voor een beige nageslacht

Trouw

Sheralynn Adriaansz (1990) volgde vooropleidingen bij DEGASTEN, Bijlmer Parktheater en Likeminds – De Factory. De afgelopen jaren ontwikkelde Sheralynn zich verder als maker en maakte de voorstellingen Black Privilege voor Amsterdam Fringe, Naar Kisondela en We dachten aan jou in het Zeecontainerprogramma van Over het IJ Festival. In 2019 maakte ze voor Over het IJ Festival samen met regisseur Samora Bergtop een voorstudie van Beige. Daar waar in de voorstudie de humor de boventoon voerde, gaat zij in de zaalversie nu ook op zoek naar de pijn en de leegte.

Kikker Stelt Voor:
Deze voorstelling is onderdeel van Kikker Stelt Voor. In deze serie presenteert Theater Kikker één keer per maand een nieuwe theatermaker aan het publiek. Een maker die in onze ogen de moeite waard is en waarvan wij verwachten nog veel te horen in de toekomst. Om de maker beter te leren kennen organiseren we leuke extra’s zoals een interview of een nagesprek. I.v.m. de RIVM richtlijnen zoeken we per voorstelling naar leuke passende vormen. Meer nieuwe makers leren kennen? Kijk hier voor het Kikker stelt voor programma.


Het Huis Utrecht x Theater Kikker

In tijden van afstand verbinden Het Huis Utrecht en Theater Kikker zich juist. Waarom? Omdat we graag samenwerken en 1+1 méér is dan twee. De kleine zaal van Theater Kikker, waar vaak nieuwe theatermakers hun podium vinden, heeft jammer genoeg te weinig capaciteit voor ‘anderhalvemetertheater’.  Het Huis Utrecht biedt als huis voor makers ruimte aan talent en nu ook onderdak aan deze voorstellingen. Een mooie match en samenwerking die past bij onze gezamenlijke missie om een plek of juist een podium te zijn voor talent, experiment en onderzoek. Meerwaarde: 6 ‘Kikker’ voorstellingen dit najaar in Het Huis!

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ