Beige - Kikker Stelt Voor: Sheralynn Adriaansz

  wo 04 t/m do 05 november

  Beige

  Kikker Stelt Voor: Sheralynn Adriaansz

  Als je familie wortels in Afrika heeft, ben jij dan ook Afrikaans? En kan je daar dan trots op zijn? Maar waarom eigenlijk? Waarom zou je trots zijn op iets waar je geen invloed op hebt gehad?
  Sheralynn Adriaansz voert ons op een persoonlijke reis mee naar wat zij denkt dat haar culturele identiteit is. Een reis vol desillusies, vergissingen, schaamte en ongemak. Beige is een verhaal over wortels en nageslacht. Een ontroerend eerlijke en komische voorstelling vol onwetendheid, confrontaties, rituelen en ongemak.

  Deze voorstelling vindt plaats in Het Huis Utrecht.
  terug <

  koop tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  concept, tekst, spel
  Sheralynn Adriaansz
  eindregie
  Samora Bergtop
  Locatie
  Het Huis Utrecht - Grote Zaal
  sheralynn_adriaansz
  Casper Koster

  De pers over de voorstudie die Sheralynn Adriaansz maakte voor Over het IJ Festival:

  Verrassende zelfspot en venijn in de staart.(…) Een gewiekste performance (…) over culturele achtergrond die de identiteitspolitieke focus van de zoektocht naar gemeenschap en verbondenheid zowel viert als bekritiseert.

  Theaterkrant

  Zeer trefzeker, met een fijne afwisseling van onverwachte humor en ontroerende anekdotes, vertelt ze haar slim opgebouwde verhaal

  Het Parool

  Met ontwapenende zelfspot schetst zij hoe zwart-witrelaties nu een must zijn voor een beige nageslacht

  Trouw

  Sheralynn Adriaansz (1990) volgde vooropleidingen bij DEGASTEN, Bijlmer Parktheater en Likeminds – De Factory. De afgelopen jaren ontwikkelde Sheralynn zich verder als maker en maakte de voorstellingen Black Privilege voor Amsterdam Fringe, en Naar Kisondela en We dachten aan jou in het Zeecontainerprogramma van Over het IJ Festival. In 2019 maakte ze Voor Over het IJ Festival samen met regisseur Samora Bergtop een voorstudie van Beige. Daar waar in de voorstudie de humor de boventoon voerde, gaat zij in de zaalversie nu ook op zoek naar de pijn en de leegte.

  Kikker Stelt Voor:
  Deze voorstelling is onderdeel van Kikker Stelt Voor. In deze serie presenteert Theater Kikker één keer per maand een nieuwe theatermaker aan het publiek. Een maker die in onze ogen de moeite waard is en waarvan wij verwachten nog veel te horen in de toekomst. Om de maker beter te leren kennen organiseren we leuke extra’s zoals een interview of een nagesprek. I.v.m. de RIVM richtlijnen zoeken we per voorstelling naar leuke passende vormen. Meer nieuwe makers leren kennen? Kijk hier voor het Kikker stelt voor programma.

  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ