Le Carrousel & BRONKS

Tweetakt: Beating Choir / Chœur Battant (12+)

Specials & festivals
Beating Choir / Chœur Battant (12+)

Zes performers uit verschillende gezinnen, steden en landen stellen zichzelf voor en nemen stelling. Zij zijn de ambassadeurs van hun generatie. 

Via beweging en interactie zoeken ze naar de kwetsbaarheid en de kracht van jong zijn. Hoopvol en strijdvaardig. Voortgestuwd, gesteund en gedragen door de soundscape van tientallen stemmen van andere jongeren overal ter wereld, verweven tot een universeel geluidstapijt. De dansers bewegen op het tempo van muziek, samengesteld uit interviews en herkenbare deuntjes, die de digitale ervaring van de moderne jeugd belichamen. Hierdoor ontstaat een dynamisch samenspel van expressieve bewegingen, lichaamstaal en geluid dat de diepgaande emoties van 'Generatie Z' op treffende wijze overbrengt.

Choreografie & regie - Zoë Demoustier (België) Artistieke medewerking - Marie-Eve Huot (Quebec) Performers - Romain Accoe (België), Aurélie Brassard (Quebec), Lahja Demoustier (België), Oumi Niang (België), Maura Tepperman (Quebec), Mathieu Thibodeau (Quebec) Kostuum - Leila Boukhalfa, Annemie Boonen (België) Medewerking concept kostuum - Ange Blédja (Quebec) Muziek - Willem Lenaerts, Pepijn Leenders (België) Licht - Martin Sirois (Quebec) Artistiek advies - Amber Goethals (België) Repetitor - Marie-Gabrielle Ménard (Quebec) Audio montage stemmen & interviews - Yelena Schmitz (België) Research & interviews - Annemie Boonen, Creative in Solitude (België) Interviews - Romane Van Damme (België) Transcriptie - Romane Van Damme, Ineke Wambeke, Annemie Boonen (België) Techniek - Nicolas Fortin (Quebec), Davy Deschepper (België) Beating Choir / Chœur battant is een co-creatie - tussen theatergezelschap Le Carrousel, (Montréal, Canada) en BRONKS theater voor jong publiek (Brussel, België) Dit project wordt gerealiseerd dankzij - de financiële steun van de regering van Québec, de Raad voor de Kunsten van Canada en de Raad voor de Kunsten van Montréal.
 

Meer over de makers:

Beating Choir / Chœur Battant is een productie tussen het Canadese Théâtre Le Carrousel & het Belgische BRONKS theater voor jong publiek. Drie jongeren uit Quebec gingen een artistieke uitwisseling aan met drie Brusselse jongeren. De voorstelling is een vervolg op het online platform Creative in Solitude dat choreografe en regisseur Zoë Demoustier en Annemie Boonen tijdens de pandemie oprichtte en waar jongeren via een artistieke expressie hun gevoelens konden delen.

Zoë Demoustier (°1995) is een performer en choreograaf. Ze kreeg de smaak te pakken als kind door een voorstelling van Kabinet K en fABULEUS. Ze studeerde Mime aan de AHK Amsterdam en Regie aan het RITCS Brussel. Het lichaam vormt het uitgangspunt voor haar sterk visuele voorstellingen waarin ze dans en mime combineert. Ze legt verbanden met geëngageerde onderwerpen en creëert documentaire choreografische werken. In 2021 maakte ze haar debuut met de solo Unfolding an Archive. In datzelfde jaar werd ze ambassadeur van de Dag van de Dans, waarvoor ze toekomstige dansmakers portretteerde in een online dans documentaire. Sinds 2022 is ze verbonden aan Ultima Vez als choreograaf, wat resulteerde in productie What Remains, (geselecteerd voor het Belgische Theaterfestival). In 2023 ging haar nieuwste productie, Beating Choir/Choeur Battant (Le Carrousel & BRONKS), in première in Montréal en zal binnenkort touren in België en Frankrijk. 

Marie-Eve Huot was in 2007 medeoprichtster van het Canadese Théâtre Ébouriffé. Ze is zowel regisseur als speler. Haar regie van Suzanne Lebeau's Une lune entre deux maisons leverde haar de Prix LOJIQ/RIDEAU Francophonie (2013) op. Haar eerste voorstelling, Nœuds papillon, speelde ook in Frankrijk, Polen en Mexico. In 2021 werd Marie-Eve Huot artistiek directeur van Le Carrousel, na 13 jaar aan het gezelschap verbonden te zijn geweest. Marie-Eve is sterk betrokken bij de theaterwereld. Ze was onder andere zes jaar lang directeur van Théâtres Unis Enfance Jeunesse en zat in het uitvoerend comité van de Chantier féministe onder leiding van Théâtre Espace Go.