Louis Janssens & Willem de Wolf (DE HOE)

Tweetakt: Analoog (16+)

Specials & festivals, Theater
Koen Broos
Analoog (16+)

Analoog is een intergenerationele voorstelling waarin wordt gezongen en gesproken over de kindertijd, over moeders en over zoekende ontwrichtende liefdes. Een partituur over afgelegde en gewenste leerprocessen. Over vroeger en later maar ook over hoe jezelf als jonge - of oudere - mens te positioneren binnen de wereld. 

Een voorstelling als een grote open vlakte waarop Willem met muziek, tekst en beeld terugblikt en vooruitkijkt en Louis vooruitblikt en terugkijkt. En ergens in dit kluwen van blikrichtingen kijken ze elkaar op een gegeven moment natuurlijk aan.

Al die keren dat jullie een flesje op de grond zetten, een slokje namen, een grapje maakten. Al die keren dat jullie ontspannen deden, deden alsof het nog niet begonnen was, het publiek aanspraken, 'goedenavond' zeiden, wachten tot het publiek ook goedenavond terug zou zeggen. Al die keren dat jullie zogenaamd je tekst vergaten, chaotisch door elkaar liepen, het flesje omstoten, het onhandig moesten opkuisten, de vloer vuil maakten, het verkeerde kostuum aanhadden, laatkomers binnenlieten, een sigaar rookten, speelden de allerbeste vrienden te zijn, dachten jullie dat dat ongedwongen was, dachten jullie dat dat het ijs zou breken.

Van en met - Louis Janssens & Willem de Wolf Techniek, licht & soundtrack - Shane Van Laer Choreografisch advies - Femke Gyselinck Kostuums - Cecile Taylor Productie - DE HOE Coproductie - Het Laatste Bedrijf Met dank aan - Ferre Marnef, Simon Baetens, Peter Seynaeve, Mitch Van Landeghem & Carine van Bruggen Deze productie kwam tot stand met de steun van - de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid