Simone de Jong

Winterkost: Als het sneeuwt 2+

Jeugd
Als het sneeuwt 2+

Simone de Jong presenteert met Als het sneeuwt een grappige, muzikale kindervoorstelling over flexibel blijven op lastige momenten. Over de droom van de reiziger.

Ze is op reis. Er is veel weer. Ze loopt, glijdt, valt, springt, draait, sluipt en sleurt zichzelf vooruit.
Als we alle mogelijkheden van verplaatsen voorbij hebben zien komen, vindt ze eindelijk beschutting. Ze maakt er haar eigen plek en valt in slaap. Dan begint het te sneeuwen.

De voorstelling speelt zich af in en om een levensgrote sneeuwbol.

Over Simone de Jong

Komend uit de mime en het muziektheater kenmerken de voorstellingen van Simone de Jong zich door hun muzikaliteit, humor en inventiviteit. Voor kinderen van 2 t/m 6 jaar maakte ze de afgelopen jaren Eiland, Kluizelaar, WalvisJong en Tim Tim.
Kluizelaar en WalvisJong stonden op het Theaterfestival TFJong (2017/2018) Kluizelaar ontvangt als Hermit internationaal veel lof en speelde in onder meer Philadelphia, Egypte, Ierland, China en Schotland. Naast regisseur is Simone de Jong kinderboekenschrijver. Ze schreef Het geheim van meneer Hartjes (Clavis, 2016).

Zahira Suliman studeerde in 2016 af aan Codarts en danste o.m. in jeugdvoorstellingen van Erik Kaiel. Ze geeft les op scholen en bij Korzo en maakte aldaar recent haar eigen productie.