Studio Bartels

Kikker Stelt Voor: All Men Must Die

Theater, Performance
gender & identiteit uit de boekenkast
All Men Must Die
All Men Must Die

Moeten alle mannen écht dood? Kun je geweld bestrijden met geweld? Is destructie noodzakelijk om tot het broodnodige nieuwe geluid te komen? Eet elke revolutie haar eigen kinderen op? All Men Must Die is een anarchistische én verbindende voorstelling in een wereld voorbij het patriarchaat.

In All Men Must Die word je meegenomen in het leven en werk van de woedende, zoekende en activistische kunstenaar en schrijver Valerie Solanas. Solanas stelt zich in haar radicaal-feministische manifest uit 1968: S.C.U.M., Society for Cutting Up Men een wereld zonder mannen voor. Was ze ironisch of was het haar bittere ernst? En is dit een manifest dat we een podium moeten geven? Eva Bartels neemt deze vragen mee en spiegelt het manifest uit de jaren ‘60 aan de huidige tijd. Ze herschrijft de tekst tot een S.C.U.M. 2.0.. Verwacht een anarchistische én verbindende voorstelling in een wereld voorbij het patriarchaat.

All Men Must Die is het derde deel uit het tienluik ‘Mothers of Art’ waarin interdisciplinair kunstenaar Eva Bartels nieuw licht op vrouwelijke, onderbelichte kunstenaars schijnt. Kunstenaars op wiens schouders Bartels’ werk staat. De eerste twee delen gingen over Leonora Carrington en Irma Stern (Fringe Award 2022).

Credits

Concept, spel en tekst: Eva Bartels Concept en tekst: Han van Wieringen Regie: Silke van Kamp Visuele vormgeving: Carly Everaert Met dank aan: Via Rudolphi Producties Een coproductie van Stichting Studio Bartels en Via Rudolphi Producties, geproduceerd in de context van De Vrije Ruimte.

 

do 13 maart
20:30u
Kleine Zaal
Van € 7,50 tot € 15,00
Tickets
do 13 maart
20:30u
Theater, Performance
Van € 7,50 tot € 15,00
vr 14 maart
20:30u
Kleine Zaal
Van € 7,50 tot € 15,00
Tickets
vr 14 maart
20:30u
Theater, Performance
Van € 7,50 tot € 15,00

Over Eva Bartels

Eva Bartels (interdisciplinair kunstenaar) maakt expressief, interdisciplinair en onderzoekend theater waarin ze zichzelf en de wereld kritisch onder de loep neemt en niet bang is zichzelf publiekelijk in eigen voet te schieten. Haar voorstellingen zijn afspiegelingen van haar onderzoeksproces en haar zoektocht om samen nieuwe horizonten te vinden. Via verschillende media, waaronder beeldende kunst, theater, media, journalistiek, en persoonlijke verhalen vindt ze meerdere invalshoeken op hetzelfde thema. 

Meer over Eva Bartels

Kikker Stelt Voor

In de reeks Kikker Stelt Voor stellen we jonge theatermakers aan je voor. Makers die nog niet eerder bij ons te zien waren krijgen in deze reeks een podium. Om de maker beter te leren kennen en begrijpen wordt het programma aangevuld met een informeel nagesprek. Met een drankje in je hand kom je te weten wat de maker drijft, inspireert en hoe de voorstelling tot stand kwam. En natuurlijk is er ruimte voor je eigen brandende vraag.

Bekijk hier alle voorstellingen in de reeks Kikker Stelt Voor

Ook interessant voor jou

Terug knop Vooruit knop