Roos Rijnbeek

Able

Theater
wie ben ik persoonlijk
Bart Grietens
Able
Roos Rijnbeek

Able

Theater
wie ben ik persoonlijk
Bart Grietens
Able

ABLE. Ik ben in staat. In staat om alles te kunnen. In staat om mijn verhaal te gaan delen.

Door middel van tekst, beweging en muziek wordt er een nieuw perspectief getoond door het gesprek te openen over mijn anders zijn, mijn klein zijn, mijn 1,28m. 

"Waarom is zij zo klein?" "Jij bent zo sterk, hoe hou je dit toch vol?" "Kijk, kijk, kijk! Een lilliputter." "Ben je eigenlijk wel 100%?"’Moet ik me aanpassen aan de maatschappij of past de maatschappij zich aan mij aan?’’

Het blijft mijn kwestie, terwijl het juist de medemens en maatschappij zijn die er een ding van maken. Blijf ik tegen de golven van de buitenwereld vechten of ontwijk ik de confrontatie door niet in het diepe van mijn acceptatie te duiken? Omarm ik de weerspiegeling? Raak ik de 'ik ben meer dan klein' Roos kwijt in de stroming van de samenleving? Het is tijd dat we gaan meebewegen met elkaar, zodat die golven niet alleen worden opgevangen.

EXTRA: Aansluitend aan de voorstelling gaat Roos samen met vriendin en theatermaker Isalinde Glerum in gesprek met jou, het publiek. Hoe is het om als theatermaker je persoonlijke verhaal te delen op toneel? En hoe kunnen we gedeelde verantwoordelijk nemen voor problemen waar een ander tegen aanloopt? 

Regie, spel & concept - Roos Rijnbeek Muziek - Anushka Chkeidze Medemaker - Tess Kruijer & Kate Hoffman Begeleiding - Maike van der Vring

di 26 september met nagesprek
20:30u
Kleine Zaal
Van € 7,00 tot € 14,00
Laatste tickets
di 26 september
20:30u
Theater
Van € 7,00 tot € 14,00
wo 27 september met nagesprek
20:30u
Kleine Zaal
Van € 7,00 tot € 14,00
wo 27 september
20:30u
Theater
Van € 7,00 tot € 14,00

Over Roos Rijnbeek

Roos Rijnbeek studeerde in 2023 af aan de HKU, richting Theatre & Education. Ze is theatermaker, docent en speler en wil met haar werk verandering bieden. Als theatermaker is ze bezig met de verhalen van nu en maakt ze maatschappelijke thema's via theater bespreekbaar. Ze bevraagt met haar werk de norm en biedt nieuwe perspectieven die gehoord moeten worden. Of dat nou gaat over de voetbalcultuur, klimaatverandering of validisme. Het publiek loopt altijd weg met iets wat ze aan het denken heeft gezet of waardoor ze geraakt zijn. In haar voorstelling 'Able' doet ze een boekje open over hoe het is om geboren te worden in een maatschappij die niet voor jou gebouwd is. Een nieuw perspectief dat ze het publiek wil bieden.

Meer over Roos Rijnbeek