DE MAAN

Tweetakt: Aai (4+)

Specials & festivals
Aai (4+)

De voorstelling "aai" verkent hoe alledaagse voorwerpen troost kunnen bieden aan een eenzame grootvader die lijdt aan dementie, waarbij ook de verwarring en grappige momenten die daarbij komen kijken. 

Geïnspireerd door de ervaringen van Femke Stallaert met haar eigen grootvader, is de show een woordeloze maskervoorstelling waarin gewone voorwerpen tot leven komen, en een reis vol vreemde familieleden en denkbeeldige vrienden uitbeelden.

Spel - Kazanga Jonathan Linga, Tomas Pevenage en Benjamin Mouchette Regie - Femke Stallaert Muziek - Kazanga Jonathan Linga Extern oog - Gorges Ocloo, Greet Jacobs Atelier - Benjamin Mouchette, Paul Contryn, Katinka Heremans Techniek, lichtontwerp, uitvoer decor - Dominique Defossez, Stéphane Vloebergh Productieleiding - Noor de Graaf Productie - DE MAAN Coproductie - Perpodium, met steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid en Cronos Invest Met dank aan - Jack Romans, Willem Rys, Marketa Skarban, Katrien Van Craenenbroeck, Margootje Van Ransbeeck

zo 30 juni
14:30u
Grote Zaal
 
tickets
zo 30 juni
14:30u
Specials & festivals
 
zo 30 juni
17:00u
Grote Zaal
 
tickets
zo 30 juni
17:00u
Specials & festivals
 

Over de makers:

Femke Stallaert, sinds 2020 deel van de artistieke kern van DE MAAN, is een heuse theaternomade. Ze werkt met o.a. Dries Gijsels en Renée Goethijn, theatercollectief RAF, BRONKS, ARSENAAL/LAZARUS, bij Moussem met Rimah Jabr en Dareen Abbas enz. Daarnaast schrijft ze liedjes op basis van krantenartikels en maakt bij BORIS (Ternat), theater Antigone, Kunsthumaniora Brussel en BRONKS theater met kinderen en jongeren. Bij DE MAAN speelde ze mee in ‘KLEINE RODE EVA’ (2014) en ‘RAYA’ (2017) en maakte ze samen met Greet Jacobs ‘PLANEET NIVANIR’ (2018).

Over Tweetakt

Festival Tweetakt in Utrecht is een kunstenfestival voor iedereen. Met theater- en dansvoorstellingen, muziekoptredens, beeldende kunst, interactieve installaties en meer. Door jonge talenten en ervaren makers, uit Utrecht, uit Nederland en België, maar ook van ver daarbuiten. Geschikt voor alle leeftijden; van kleuters tot jongeren tot opa en oma. Theater Kikker is sinds jaar en dag vaste festivallocatie van Tweetakt. 

Meer over Tweetakt