Robin Nimanong (hen/hun) is een getalenteerde bi-culturele en non-binaire queer dansartiest. Met acht jaar ervaring als professioneel danser, heeft Robin een indrukwekkende carrière opgebouwd onder meer door te werken met gerenommeerde gezelschappen en choreografen, waaronder Batsheva, Nicole Beutler, Dries Verhoeven en Marina Abramovic. De samenwerking met deze creatieve geesten heeft een diepgaande invloed gehad op de artiestieke ontwikkeling van Robin, en heeft hun streven naar een eigen danstaal en innovatie binnen de danswereld versterkt.
In de afgelopen drie jaar heeft Robin zich onderscheiden door niet alleen op te treden, maar ook door zelf dansvoorstellingen te creëren. Deze voorstellingen, die specifiek gericht zijn op de queer gemeenschappen, werpen licht op maatschappelijke kwesties die vaak over het hoofd worden gezien. Door middel van hun werk als dansmaker, streeft Robin ernaar om deze blinde vlekken in de samenleving te belichten en een dialoog te stimuleren. Hun unieke benadering en de thema's die ze aansnijden, maken Robin een inspirerende figuur binnen en buiten de queer gemeenschappen, en benadrukken de kracht van dans als een medium voor sociale verandering.
Anderson Carvalho (hij/hem) is een Braziliaans-Nederlandse multidisciplinaire kunstenaar, danser en choreograaf. Zijn werk is diep geworteld in zijn persoonlijke achtergrond – afkomstig uit de favela’s van Brazilië – en wordt gedreven door het geloof in de kracht van creatieve expressie en het belang van het creëren van veilige, ondersteunende ruimtes voor anderen. Anderson studeerde dans in Fortaleza (Brazilië), vervolgde zijn opleiding in Kaapstad (Zuid-Afrika) en behaalde een master in Choreografie aan Codarts en Fontys in Nederland. Hij is oprichter en artistiek leider van ACDC – Anderson Carvalho Dance & Choreography. Met het platform Dance Intersect in Kaapstad brengt hij mensen en verhalen samen via hedendaagse dans, somatisch onderzoek en gezamenlijke creatie. Zijn werk geeft ruimte aan onderbelichte stemmen en nodigt uit tot nieuwe manieren van kijken naar onze samenleving.
Sinds 2017 is Anderson verbonden aan DOX, eerst als performer en later als maker binnen het DOX Makerslab. Zijn choreografische praktijk wordt gekenmerkt door een sterke sociaal-artistieke focus, waarin dans wordt ingezet als middel voor dialoog en collectieve verbeelding. Zijn recente werk Unseen, gecreëerd met jonge vluchtelingen in Kigali, werd gepresenteerd op het Ubumuntu Art Festival in Rwanda en illustreert zijn betrokkenheid bij grensoverstijgend makerschap. De komende jaren wordt Anderson op artistiek en zakelijk vlak ondersteund door DOX, waar hij zijn praktijk verder verdiept en bijdraagt aan de ontwikkeling van een nieuwe generatie makers.