Afrovibes 2023

Afrovibes 2023
Afrovibes 2023

Op 14 en 15 oktober is het Afrovibes Festival in Theater Kikker in Utrecht. Het programma brengt een diversiteit aan Afrikaanse diasporische kunst, dans, theater en muziek van makers inspelen op hun sociale en politieke omgeving. Of het nu gaat om sociale rechtvaardigheidskwesties, de dreiging van klimaatverandering of dat gaat over steden in ontwikkeling op het Afrikaanse continent.

Het thema van dit jaar is Liquid Traces | Vloeibare Sporen. Oceanen zijn één van de hoofdrolspelers in de verhalen rond kolonisatie en migratie door de eeuwen heen. Water heeft een poëtische functie om de menselijke conditie en de complexiteit van het leven in een postkoloniale wereld te begrijpen. Afrovibes Festival 2023 verbindt het verleden en de toekomst met elkaar. Het gewelddadige verleden heeft haar sporen diep nagelaten in wat zich op de oceanen afspeelde, maar de oceaan is ook als kwikzilver. Het verandert en transformeert.

De programmering van dit jaar bevat werk van kunstenaars dat (in)direct aansluit op het thema Liquid Traces. Het programma zal worden aangevuld met een contextprogramma bestaande uit o.a. panelgesprekken, artist talks, muziek- en spoken word performances van jonge talenten en workshops/masterclasses van de Afrikaanse kunstenaars. In dit scala aan interacties worden mythen en stereotypen over Afrika gedeconstrueerd, terwijl je geniet van een excellente kunstervaring.

De 20e editie van het Afrovibes Festival is van 4 - 15 oktober 2023 in meerdere steden. Op 14 en 15 oktober heeft Afrovibes een programma in Theater Kikker met voorstellingen uit Mozambique, Guinee/Frankrijk en Algerije/België en Senegal/Nederland. 

Te zien tijdens Afrovibes