Kikker Kijkers


 

Kikker Kijkers

Voor het seizoen 2017/2018 komt er een nieuwe groep Kikker Kijkers, binnenkort worden zij hier voorgesteld.

Soms worden ze vooruit gestuurd om een voorstelling te proeven voordat deze in Theater Kikker staat, soms gaan ze mee op scouttocht met programmeur Jolie Vreeburg om een voorstelling uit te kiezen voor volgend seizoen. Een heel seizoen lang kijken zij zoveel mogelijk voorstellingen en schrijven daar een recensie, blog of interview met de maker over. Deze worden regelmatig op deze pagina geplaatst.

Kikker Kijkers is een project in samenwerking met de Universiteit Utrecht, geboren uit de behoefte om studenten een rijker programma aan te bieden en het kijken an sich te verdiepen. Zij scherpen al kijkend hun blik en komen één keer per maand samen met Jolie om hun ervaringen te delen en te reflecteren op het theaterlandschap. Afgelopen seizoen bivakkeerden er maar liefst tien Kikker Kijkers in Theater Kikker: Lizette, Sanne, Sarah, Niels, Lisa, Fiep, Priscilla, Max, Irene en Marieke.

img_4267

Werk van de Kikker Kijkers 2016/2017

Irene Hoogendijk schreef een verslag van het door Kikker Kijkers georganiseerde seminar: Jong Theatermakend Nederland op 10 mei 2017.
Lisa Marée schreef een recensie over Sontag van Naomi Velissariou / Frascati Producties, gezien op 15 februari 2017.
Priscilla van Rooij schreef een recensie over Emilia Galotti van Maren Bjorseth / TA2 / Toneelschuur Producties, gezien op 3 februari 2017.

De Kikker Kijkers blikten terug op de Wintercollectie (december 2016) en interviewden de jonge makers van de Wintercollectie.
Lees hier het interview met Igor Vrebac door Fiep Nijhof en Max Gruson.
Lees hier het interview met Club Gewalt door Sarah Goorhuis, Lizette van Lier en Priscilla van Rooij.
Lees hier het interview met Eva Line de Boer door Irene Hoogendijk en Sanne Jonkers.
Lees hier het interview met Marijn Brussaard door Irene Hoogendijk, Sanne Jonkers, Priscilla van Rooij.
Lees hier het interview met Francesca Lazzeri door Lisa Marée en Niels Kruizinga.
Lees hier het interview met Sanne Verkaaik door Fiep Nijhof en Marieke Pothof.
Lees hier het interview met Jens Bouttery door Lisa Marée en Marieke Pothof.

Wie waren deze Kikker Kijkers?

Lizette van Lier is 21 jaar en studeert Media- en Cultuurwetenschappen, waarbij ze zich naast theater verdiept in televisie. Haar interesse ligt vooral bij teksttheater, maar ontdekte (mede via Theater Kikker) ook makers met andere vormen zoals Hotel Modern, BOG. en Anoek Nuyens.

Sanne Jonkers is 23 jaar en studeert Theatermanagement aan de HKU. Het mooie aan theater vindt ze dat er op het toneel een waarheid wordt gecreëerd, waarbij het publiek bereid is die waarheid voor realiteit aan te nemen. Ze vindt het mooi dat mensen naar het theater gaan en bereid zijn zich volledig over te geven aan wat een theatermaker gemaakt heeft.

Sarah Goorhuis is 21 jaar en volgt de opleiding Media en Cultuur, met een focus op theaterwetenschappen. Over het algemeen ligt haar hart vooral bij theaterstukken die verschillende genres (vooral muziek, maar ook dans, beeldende kunst etc.) combineren en hiermee buiten de lijntjes durven te denken.

Niels Kruizinga is 21 jaar en studeert Theater-, Film- en Televisiewetenschappen aan de Universiteit Utrecht, met als verdieping theater. Hij heeft vooral interesse in theater wat op de rand is van theater, vernieuwend theater waarvan je jezelf soms afvraagt of het nog wel theater is.

Lisa Marée is 27 jaar en volgt de master Contemporary Theatre, Dance and Dramaturgy aan de Universiteit Utrecht. Als Kikker Kijker is ze breed geïnteresseerd, maar heeft wel een voorkeur voor repertoire stukken.

Fiep Nijhof is 20 jaar en zit in haar laatste jaar Media en Cultuur (richting Theaterwetenschap) aan de Universiteit Utrecht. Ze is geïnteresseerd in veel verschillende vormen van theater. Van huis uit was dat vooral narratief theater, maar de laatste jaren vindt ze fysiek theater ook erg interessant. Ze vindt het als toeschouwer fijn om een boodschap mee te krijgen, zoals regisseur Davy Pieters doet. Davy kaart zware onderwerpen zoals klimaatverandering aan op het toneel en geeft daar op een luchtige wijze haar mening over.

Priscilla van Rooij is bijna 21 jaar en studeert Media en Cultuur aan de Universiteit Utrecht. Wat betreft theater is ze nog zoekende naar wat ze het meest interessant vindt. Wat de maker Dries Verhoeven maakt spreekt haar aan, maar ze is ook geïnteresseerd in alle vormen van dans.

Max Gruson is 21 jaar en volgt de bachelor Taal- en Cultuurstudies aan de Universiteit Utrecht. Naast theater houdt hij zich ook bezig met moderne en hedendaagse beeldende kunst. Hij houdt van theater wat het normale abnormaal doet lijken, de gebruikelijke communicatievormen achter zich laat en de wereld om ons heen in een nieuw daglicht zet.

Irene Hoogendijk is 23 jaar en studeert Theaterwetenschap aan de Universiteit Utrecht. Theater dat haar op één of andere manier uit balans weet te brengen, theater dat ontregelt, vindt zij interessant. Ze houdt van beeldend theater dat onder meer inspiratie haalt uit (beeldende) kunst en filosofie.

Marieke Pothof is 21 jaar en vierdejaars student aan de Universiteit Utrecht. Momenteel is ze vooral bekend met het kijken naar klassiek ballet, maar haar interesse is breder dan dat. Graag wil ze haar kijkervaringen op theater- en dansgebied uitbreiden bij de Kikker Kijkers.

Wil jij ook een Kikker Kijker worden volgend seizoen? Stuur dan een mailtje met een motivatie naar Jolie Vreeburg; jolie@theaterkikker.nl.

 


terug naar boven Λ