Zusje - Silke van Kamp

  di 10 t/m wo 11 maart

  Zusje

  Silke van Kamp

  Zij verliest haar zusje aan een tragisch ongeluk. Hij is er om haar te troosten. Of tenminste doet hij een poging daartoe, want iemand in rouw valt moeilijk te troosten. Keer op keer reconstrueert zij de nacht waarop het gebeurde. Ze zoekt uitwegen door hem, zichzelf en het verleden de schuld te geven en probeert zo een aanvaardbare versie van het verhaal te vinden.

  In korte hoofdstukken schetst Zusje het portret van twee geliefden die hun leven weer proberen op te pakken na een ingrijpende gebeurtenis. In zijn we getuige van de ontreddering die verlies veroorzaakt. Iedereen krijgt ermee te maken maar toch voelen we ons ontheemd en alleen als het gebeurt. In Zusje wordt rouw op een herkenbare en persoonlijke manier aangeraakt. Een lichte voorstelling die zich afspeelt in het donker.
  terug <

  koop tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  Regie
  Silke van Kamp
  Tekst
  Sanne Schuhmacher
  Spel
  Marieke Giebels & Steven Ivo
  Muziek
  Pjotr Lasschuit
  Scenografie
  Scott Robin Jun
  Coproductie
  Stichting MCEM, ViaZuid, Jonge Harten & Musica Sacra Festival
  Locatie
  Kleine Zaal
  zusje
  Sheeyla Gerard

  Zusje laat zien dat rouw niet met zich laat sollen en voor iedereen anders is.

  Silke van Kamp (1991) studeerde in 2018 af als regisseur aan de Toneelacademie Maastricht. Ze regisseert theater en film en houdt zich bezig met het individu versus de massa en sociale constructies. Ze vraagt zich af wat er overblijft van onze emoties en gedachten als we aangeleerde gedachten en concepten bloot- en omleggen. Ze zoekt de ijle grens waar schoonheid en pijn samenkomen. Zowel in haar repertoire-regies als in haar zelfgemaakte voorstellingen zijn humor, sensatie, vervreemding en gelaagdheid belangrijke ingrediënten en zie je een combinatie tussen vermaak en rauwheid. Eerder stond in Theater Kikker met haar afstudeervoorstelling Chimo zei Lila (De Nieuwe Collectie 2018). Voor deze voorstelling werd ze genomineerd voor de BNG-Bank theaterprijs 2019.

  Sheeyla Gerard
  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ