Lente-Uitjes: Zus van Mozart (vanaf 7 jaar) - Lente-Uitjes: Zus van Mozart (vanaf 7 jaar)

Lente-Uitjes: Zus van Mozart (vanaf 7 jaar)

Lente-Uitjes: Zus van Mozart (vanaf 7 jaar)

Lente-Uitjes, heel veel jeugdtheater in de voorjaarsvakantie.

Het is 1759 en je heet Nannerl Mozart. Je bent amper acht jaar oud en je speelt briljant piano en viool. En dan blijkt je kleine broertje even muzikaal te zijn. Wolfje en Nannerl, een onafscheidelijke wonderduo, treden op voor koningen en hertoginnen. Tot Nannerl op een dag niet meer mee mag. Want een meisje hoort niet op te treden. Een sprankelende, uiteraard muzikale voorstelling.
Voor zeven jaar en ouder.
terug <

voorstellingsinformatie
website Lente-Uitjes
concept & idee
Daniel van Klaveren
regie
Daniël van Klaveren
tekst
Daniel van Klaveren
spel
Michiel Bijmans en Jiska de Wit
Sanne Peper

Daniel van Klaveren vertelt dit verhaal geestig en efficiënt, het wordt nergens klagerig. De twee heel jonge acteurs, Jiska de Wit en Michiel Bijmans, spelen niet alleen zus en broer Mozart volkomen natuurlijk, maar duiken, met gebruik van een hoed of een jas, ook in alle andere personages die langs komen. […]
ik zou zeggen dat het voor iedereen een genot is deze voorstelling te beleven. Er staat ’7+’ bij, wat mij betreft kun je dat lezen als: van 7 tot 107 jaar.

Lente-Uitjes is een gezamenlijk project van de Stadsschouwburg Utrecht, Theater Kikker (Utrecht), De Lieve Vrouw (Amersfoort), Theater Aan de Slinger (Houten) en Theater De Kom in Nieuwegein.

Sanne Peper
bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ