Zonder Toestemming - De Theatertroep

vr 16 t/m za 17 maart

Zonder Toestemming

De Theatertroep

Aan het eind van de 19e eeuw werden de acts, dansjes, liedjes en performances van het Vaudevilletheater ontdaan van alle viezigheid en vunzigheid – ook wel Blue Material genoemd – en geschikt gemaakt voor alle seksen en leeftijden. Het theater werd een plek van brave borsten en morrelende moraalridders; een bastion van burgerlijkheid. Zonder toestemming is een ode aan de anarchie. De Theatertroep verzamelt al haar Blue Material. Alle geschrapte acts worden ontschrapt. En zij brengen u:

Het beste
Het slechtste
Het smerigste
Het groteskste
Het kekste
Het te gekste
Het op zijn plekste
Het geraffineerdste en
Het gebagatelliseerdste

Eerste rij op eigen risico
terug <

koop tickets >
data & tijden
voorstellingsinformatie
website
spel
Rosa Asbreuk, Patrick Duijtshoff, Kyrian Esser, Elisabeth ten Have, Timo Huijzendveld, Jordi Möllering, Nicoline Raatgever, Jochum Veenstra, Roos Visser, Jasmijn Vriethoff en anderen
Locatie
Grote Zaal

De Theatertroep is een theatercollectief bestaande uit makers met verschillende achtergronden (o.a. de Rietveld Academie, het Conservatorium, de Toneelschool, de Theaterdocentenopleiding en Wijsbegeerte). Zij maken voorstellingen in de traditie van Discordia en ’t Barre Land, waarin de mechaniek van het theatermaken wordt blootgelegd. De Theatertroep gaat voortdurend op zoek naar nieuwe vormen van theatermaken, nieuwe locaties om te spelen en nieuwe verbindingen met andere kunstdisciplines. Eerder waren zij in Theater Kikker te zien met de Sinterklaasvoorstelling Door de bomen, verschillende Troupe en nuit voorstellingen en de succesvolle voorstelling Hoe echt is echt echt, een samenwerking met dichteres Judith Herzberg. Ook is hun serie Vaudeville, waarin ze wereldliteratuur bewerken tot een theatrale jamsessie, inmiddels een terugkomend fenomeen. Afgelopen seizoen maakten ze opnieuw furore met de feestelijke en soms verwarrende Shakespeare-bewerking: Driekoningenavond/Twelfthnight of zie zelf maar.

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ