Zonder Toestemming - De Theatertroep

do 01 januari

Zonder Toestemming

De Theatertroep

De eerste vaudeville-theaters in Amerika en Canada verzorgden voorstellingen met iedere avond wisselende artiesten. De artiesten die ingehuurd werden, hadden een bepaalde act waar ze bekend om stonden en waarmee ze het land doortrokken van theater naar theater. Zolang er bier werd besteld, werd er doorgespeeld. Zonder Toestemming is een ode aan de rondtrekkende artiesten. Negen toneelspelers brengen zonder censuur en zonder beperkingen hun acts ten tonelen. Toegestaan is wat bevalt. Alle geschrapte acts worden ontschrapt. En zij brengen u:

Het beste
Het slechtste
Het smerigste
Het groteskste
Het kekste
Het te gekste
Het op zijn plekste
Het geraffineerdste en
Het gebagatelliseerdste

Eerste rij op eigen risico
terug <

voorstellingsinformatie
website
Spel
Rosa Asbreuk, Patrick Duijtshoff, Kyrian Esser, Elisabeth ten Have, Timo Huijzendveld, Nicoline Raatgever, Jochum Veenstra, Roos Visser en Jasmijn Vriethoff
Begeleiding spel en dramaturgie
Matthias de Koning
Locatie
Grote Zaal

Wie naar een voorstelling van De Theatertroep gaat, heeft bijna gegarandeerd een goede avond. Een avond die je het beste aangaat met een open geest en uiteraard een glas bier in de hand.

Geheel in stijl met de klassieke vaudeville krijgen we bier bij binnenkomst, vergezeld van de woorden “het is pas afgelopen als de tap leeg is!” En dat dat niet zo snel gaat, is totaal geen straf bij het goed op elkaar ingespeelde, droogkomische gezelschap.

De Theatertroep is een theatercollectief bestaande uit makers met verschillende achtergronden (o.a. de Rietveld Academie, het Conservatorium, de Toneelschool, de Theaterdocentenopleiding en Wijsbegeerte). Zij maken voorstellingen in de traditie van Discordia en ’t Barre Land, waarin de mechaniek van het theatermaken wordt blootgelegd. De Theatertroep gaat voortdurend op zoek naar nieuwe vormen van theatermaken, nieuwe locaties om te spelen en nieuwe verbindingen met andere kunstdisciplines. Eerder waren zij in Theater Kikker te zien met de Sinterklaasvoorstelling Door de bomen, verschillende Troupe en nuit voorstellingen en de succesvolle voorstelling Hoe echt is echt echt, een samenwerking met dichteres Judith Herzberg. Ook is hun serie Vaudeville, waarin ze wereldliteratuur bewerken tot een theatrale jamsessie, inmiddels een terugkomend fenomeen. Afgelopen seizoen maakten ze opnieuw furore met de feestelijke en soms verwarrende Shakespeare-bewerking: Driekoningenavond/Twelfthnight of zie zelf maar.

Het is vaak lachen geblazen met de spelers van de ‘Troep’. De uitgestreken koppen, de klassiekers die ze ten tonele brengen, de afwisseling met eigen vondsten.

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ