Zoetstof - De Vlieg

do 15 t/m za 17 maart

Zoetstof

De Vlieg

Het is augustus en het is warm. Drie broers, die elkaar maanden hebben ontlopen na de dood van hun moeder, zijn plots weer op elkaar aangewezen. Hun vader heeft zich uit het niets in coma gezopen en is kort daarna overleden. Ondanks de verlammende hitte moet het huis waarin ze zijn opgegroeid worden leeggeruimd. Alle drie zijn vooral bezig met hun eigen problemen en houden elkaar op afstand met scherpe verwijten, liefdevolle beledigingen en pijnlijke herinneringen.

Terwijl de broers zich staande proberen te houden ontrafelt het echte verhaal achter het comazuipen van vader en blijken ze elkaar meer nodig te hebben dan gedacht. Terwijl het huis langzaam zijn kookpunt bereikt brokkelt de laatste suikerlaag af en blijft er niets dan bittere familieverhoudingen over. Zoetstof is bitterzoete familietragedie over het verzinken in oude patronen waaruit je dacht voorgoed ontsnapt te zijn.
terug <

koop tickets >
data & tijden
voorstellingsinformatie
website
 
regie: Linda Zijl
tekst
Teun Smits
spel
Teun Smits e.a.
Locatie
Kleine Zaal

De Vlieg voorheen  Eendagsvlieg bij Avond is het theatercollectief van de jonge toneelschrijver Teun Smits en actrice Linda Zijl. Linda was te zien in de opvallende voorstelling Rinoceros tijdens de Wintercollectie in december 2015. Teun studeerde af aan Writing for performance aan de HKU. Eerder waren zij samen in Theater Kikker te zien in Stuk in de eindregie van Willibrord Keesen en Taai Vlees. Ze brengen voorstellingen dicht op de huid van het publiek, alledaagse drama’s die pijnlijk herkenbaar zijn, maar je ook doen grinniken.

foto's: Bart Grietens
bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ