Zoetstof - De Vlieg

Zoetstof

De Vlieg

Het is augustus en het is warm. Drie volwassen broers komen samen na de begrafenis van hun vader. Lang regeerde moeder over het huis, maar na haar dood kreeg vader ongewild het stokje als hoofd van de familie in handen en zag hij zijn gezin langzaam uiteenvallen. Nu staat het huis er verweesd bij.

De drie broers zijn vooral bezig met hun eigen problemen en houden elkaar op afstand. Maar als het verhaal achter het plotselinge overlijden van vader zich ontrafelt, blijken ze elkaar meer nodig te hebben dan ze dachten. De hitte is verlammend, het huis schudt op zijn grondvesten en langzaam brokkelt de laatste suikerlaag af. Als het stof gaat liggen, blijft er niets dan verknipte herinneringen en ontwrichte verhoudingen over. Zoetstof is een bittere familiekomedie over het verzinken in oude patronen waaruit je dacht voorgoed ontsnapt te zijn.
terug <

voorstellingsinformatie
website
Spel
Laurens van Lottum, Tim Schmidt, Teun Smits
Regie
Linda Zijl
Tekst
Teun Smits
Begeleiding
Willibrord Keesen
Locatie
Kleine Zaal
Bart Grietens

De Vlieg voorheen  Eendagsvlieg bij Avond is het theatercollectief van de jonge toneelschrijver Teun Smits en actrice Linda Zijl. Linda was te zien in de opvallende voorstelling Rinoceros tijdens de Wintercollectie in december 2015. Teun studeerde af aan Writing for performance aan de HKU. Eerder waren zij samen in Theater Kikker te zien in Stuk in de eindregie van Willibrord Keesen en Taai Vlees. Ze brengen voorstellingen dicht op de huid van het publiek, alledaagse drama’s die pijnlijk herkenbaar zijn, maar je ook doen grinniken.

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ