Zinloos - Le Mouton Noir

do 22 t/m vr 23 maart

Zinloos

Le Mouton Noir

Le Mouton Noir onderzoekt in een brutale beeldende voorstelling het fenomeen woede. Woede, in al zijn verschijningsvormen en gradaties, is een emotie die zich nogal opdringt in onze maatschappij. Moet het universele streven naar erkenning plaatsmaken voor een interne goedkeuring zodat iedereen met zijn verschillen naast elkaar kan bestaan?

Khadija El Kharraz Alami en Scarlet Tummers maken allebei een solo die ze vervolgens doorgeven aan de ander. Zo kunnen ze radicaal van perspectief wisselen en op elkaar reageren. Ze betreden elkaars territorium, spelen en verbeelden elkaars woede en proberen zo te reflecteren op het nut van deze krachtige brandstof die geldt als bron van alle beweging.
terug <

koop tickets >
data & tijden
voorstellingsinformatie
websites
concept, tekst en uitvoering
Khadija El Kharraz Alami en Scarlet Tummers
productie
Productiehuis Theater Rotterdam
Locatie
Kleine Zaal

In de zomer van 2015 werd le Mouton Noir opgericht: een collectief bestaand uit Khadija El Kharraz Alami en Scarlet Tummers. Khadija kennen we binnen Theater Kikker van het HKU I am a solo- festival, waar ze geselecteerd werd met haar afstudeersolo ‘De Sterkste’. Scarlet Tummers studeerde ook een aantal jaar aan de HKU voordat zij de overstap naar het RITS in Brussel maakte. Le Mouton Noir is als collectief verbonden aan Productiehuis Theater Rotterdam en presenteerde eerder onder de vleugels van dit productiehuis de voorstellingen de Bacchanten en Échte mannen. Binnen het collectief staat het kritisch denken, het streven naar het hoogste, het schoonste, het helderste en het onbekende centraal. Ze gebruiken hun verbeelding als escape-button, masker op, weg uit de realiteit. Le Mouton Noir staat voor het zwarte schaap, de outsider, de buitenstaander, de Ander, de uitzondering, de migrant, de wolfmens, de gelukzoeker, de zoeker.

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ